Пендара Етно Проджект с първи концерт в Лондон


Пендара Етно Проджект с първи концерт в Лондон

4690

Най-новият музикален проект на Нина Николина и Калин Вельов - Пендара Етно Проджект, в който участва и народната певица Екатерина Ангелова (Acid Folk Five), изнесе първия си концерт в Лондон.

Изпълненията на "Излел е Дельо хайдутин", "Вечеряй, Радо", "Ерген Деда" и "Чичовите конье" бяха дълго аплодирани от публиката. Музикантите представиха част от новия си репертоар в препълнената зала на Българското посолство по време на Първата официална среща на български лекари, практикуващи във Великобритания, и английски студенти, учещи медицина в България. Събитието беше по инициатива на медицинските университети в София и Пловдив. Организатор е официалният представител на университетите за Великобритания – компанията "Интер Хекс". Патрон на срещата бе Негово Превъзходителство посланик Константин Димитров. Българската формация бе избрана за официален музикален домакин на събитието.

"В тяхната музика се оглеждат традиция и съвременност. Начинът, по който музикантите бяха посрещнати и изпратени от публиката, показа, че е важно как успяваш да итерпретираш българския фолклор. Талантът на Нина Николина, Калин Вельов и Екатерина Ангелова няма граници. Съвсем скоро ще ги поканим за концерт и в други европейски столици, където съм убеден, че артисти с техния талант ще вдигнат публиката на крака така, както успяха да сторят това в Лондон", каза Димитър Циканделов, собственик на най-голямата посредническа компания за набиране на чуждестранни студенти за България "Интер Хекс".

В срещата участваха ректорът на медицинския универистет в София академик Митев и зам.- ректорът на Пловдивския медицински университет професор Куклева, дипломати, учени, лекари, студенти и техните семейства.

Проектът Pendara Ethno Project стартира и е представен през от Нина Николина и Калин Вельов в Холандия през 2002. От 2012 към тях се присъединява и Екатерина Ангелова, наследница на поколения народни певици.

"Ерген Деда":

http://youtu.be/oWCdGXW86lY

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички