Плешивото куче чества Сашо Петров. Всичко за документалния филм "Оловният войник" в поредното издание на меломанското предаване


Плешивото куче чества Сашо Петров. Всичко за документалния филм "Оловният войник" в поредното издание на меломанското предаване

2376

•  Сашо Петров като "Оловният войник": 90 минути кино. 90 минути рок. 90 минути текстове, които помним. И пеем с цяло гърло.

Документалният филм на режисьора и продуцент Костадин Бонев по сценарий на Митко Новков, посветен на поета и текстописец, ще има своята премиера в афиша на "София Филм Фест" в кино "Люмиер" (26 март).

• Главният герой в прав текст през погледа и спомените на:

- Костадин Бонев - за това как започна всичко; посланика на поколението; една "Всяка неделя" и група Тангра; подхода към документалното и игралното кино и публиката  

- Митко Новков - за тръпката и гъдела един автор да пише сценарий за документален филм с главен персонаж друг автор; за поета на българския рок и брака между рок и политика (историята на една нещастна любов)

- Самият Сашо Петров - искрено и лично, за: творческия процес и сътрудничеството с всички формати на Тангра; къса ли "изкуството черва" (Борис Христов); авторите на стихове за песни "текстовици" и поезията; котките и суджуците; "Черно-бяла снимка" и предстоящия голям концерт в зала 1 на НДК на 25 октомври

•  "Богатство" и "Любовта, без която не можем" на нов глас - този на Борислав Мудолов (по-известен с артистичния си псевдоним Боби Косатката)

•... малко преди Великден получаваме истинско богатство, под охрана и отбрана от "Оловния войник". "До последен дъх"... И така: една крачка по-близо до Бога. Бис!

•  Честит рожден ден на Нина Хаген, коронованата кралица на немския пънк и ню уейв, а и сред пионерите на онова, което десетилетия по-късно щеше да бъде определено като трип-хоп. Певица и актриса, ярко лице от племето на зеленокосите в Източна Европа. "Брайън Фери в рокля" като индуистка жена между Шива и Бабаджи и Майка Тереза + Нелсън Мандела. "Wir tanzen Tango".

"Плешивото куче" с автор и водещ Ивайло Кицов се излъчва по програма "Христо Ботев"по БНР всяка събота между 16.00 и 17.00 часа.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички