Почина бащата на Анди Флетчър (Депеш Мод) в началото на тура им


Почина бащата на Анди Флетчър (Депеш Мод) в началото на тура им

5881

Две крайно противоположни емоции тресоха феновете на Депеш Мод (Depeche Mode) в Израел на 10 май вечерта.

Те пяха "happy birthday" на своя любимец - фронтмена Дейв Гахан, отбелязал 47 предишния ден.

Но се наложи да преглътнат и скърбната вест, че кийбордистът и съосновател на бандата - Анди Флетчър, е загубил баща си.

Самият той бил информиран за драмата в семейството по време на самото шоу на стадиона "Рамат Ган" в Тел Авив.

Камерите на "Асошиейтед Прес" заснеха покрусения Флеч.

Въпреки това шоуто не спря. Както "MySound.bg" съобщи, с него митичните англичани форсираха световното турне по презентацията на своя нов албум - "Sounds Of The Universe" (2009).

Турнето на Вселената - ("Tour Of The Universe") ще мине през и през Националния стадион "Васил Левски" в столицата след точно една седмица - 18 май.

Групата избра да тръгне от Израел неслучайно. Концертът от предишното й турне там пропадна поради засилените военни действия. Израелските фенове са известни с това, че по време на турне на любимците им предварително резервират всички места в гражданските самолетни полети до европейските градове по концертните дати.

Този път идолите твърдо бяха решили да удържат на думата си и да се изправят дори срещу никога незатихващите военни действия там. И успяха!

Разплаканите почитатели от снимките на събитието все още трудно могат да повярват в случилото се: бяха отбелязани смъртта на бащата на Анди и рождения ден на вокалиста Дейв Гахан едновременно.

Точно според очакваното, Депеш изпълниха както песни от последния си диск - "In Chains", "Wrong", "Hole Тo Feed", "Peace", "Jezebel" и "Come Back", така и класиките "Walking In My Shoes", "In Your Room", "I Feel You", "Never Let Me Down Again", "Personal Jesus", "Enjoy The Silence", "Stripped", също и "Strangelove" с провокативни визуализации.

Дейв, Мартин и Анди имат обявени 97 изяви в Европа, Северна и Южна Америка засега. Но нови и нови дати постоянно биват добавяни и само три седмици след излизането на албума "Sounds Of The Universe" изобщо не е ясно кога и къде точно ще свърши световният обход.

Към момента в афиша влизат нови гигове в Европа за след Нова година. На места с традиционно мощна и всеотдайна подкрепа на феновете, каквито са Германия и Унгария например, триото ще изнесе по повече от един концерт в отделните градове.

Краят на това турне не се вижда изобщо - точно както е с Вселената, коментират възрадвани почитатели.

Най-вероятно е бройката на шоутата да надмине 100, превръщайки се в обичайна практика на Депеш още от далечната 1988. Тогава те завършиха американското си турне на най-големия възможен стадион със 102 000 седящи места - "Роуз Боул", Пасадина.

Събитието, обявено предварително като среща на силите на всичките им фенове, успя да се превърне в нещо нечувано. Гахан се разплака на микрофона сред океана от пеещи гърла.

Случилото си там бе документирано брилянтно както в двойния концертен проект "101", така и във филма със същото име.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички