Поли Паскова с престижна награда за съхранение на фолклора


Поли Паскова с престижна награда за съхранение на фолклора

3830

Наградите за опазване на културно-историческото наследство на България и почетната награда за патриотизъм и родолюбие "Велика БОЛГАРИА" и "Велик БЪЛГАРИН" ще бъдат връчени в столичния Клуб на архитекта от 19.00 ч.на 11 ноември.

Престижното отличие за опазване на културното наследство на България ще бъде за фолклорната певица Поли Паскова, която има си 13 албума и стотици концерти в България и в чужбина. С концерт-спектакъла "Молитва за България" тя препълни зала "Арена Армеец" само 6 месеца след успеха на самостоятелния ѝ концерт в зала 1 на НДК.

Специален приз за просветител ще получи д-р инж. Георги Метев, който повече от 40 години събира факти и сведения от историята на българите. Той е роден в семейство с просветени и индустриални традиции през 1944 в Габрово.  През 1991 защитава дисертация, свързана с микропроцесорното управление. Има признати у нас и в чужбина 18 изобретения, много от тях внедрени в производство. Научната му прецизност се отразява и в неговите изследвания за историята на българите, чрез събиране на нови сведения за пътя на предците ни. Чрез историческата истина за българите, инж. д-р Метев цели да активира в обществото идеята за устойчива национална доктрина.

Събитието е част от инициативата на "Велика БОЛГАРИА" за опазване на културно-историческото наследство на България с отдаване на почит към днешните герои на страната ни. Сдружението повече от 2 години се опитва да събуди институциите - да дадат положителен отговор на изискването на Суверена за незабавна Национална историческа конференция, която да извади на бял свят скритата истинска история на Великия Български род. И децата ни да са горди със своя произход. Да бъде сменена сбърканата образователна политика, насочена към създаване на цели поколения емигранти. И нихилисти!

През 2013 председателят на сдружение "Велика БОЛГАРИА" - Патриция Кирилова, след поредица от срещи с ръководството на парламента, успя да премахне недопустимата за българската история манипулация за произхода на предците ни, които десетилетия наред фигурираха в официалните сайтове на държавата ни като тюрки, което не е обосновано научно по никакъв начин, твърдят организаторите на церемонията.

Премахването на "тюркския" ни произход стана факт след официално писмо до институциите от сдружение "Велика БОЛГАРИА". Изискването бе подкрепено от над 50 патриотични организации, специалисти по сигурността и учени от различни области. Сред тях Световният парламент на Българите, Културният център на българите в Сърбия, ГС "Защита на гражданите", Организацията на националната конференция "България - в световната история", НИСИ, клуб "1 ноември", АЗКОН, КООСО, ББР, проф. Боян Лалов, проф. Бончо Асенов, проф. Евгений Сачев, доц.доктор Евгени Велев, АСВБ, СБНБ и много други.

Досегашни носители на наградите "Велик българин" и "Велика БОЛГАРИА" са отец Иван - за приюта в Нови хан, проф. Иво Кременски, бившият външен министър Иван Станчов, будителите Галя и Христо Маджарови, които от години пишат за скритата история на България. Носители на престижния приз са и братята-изследователи Стефан и Цветан Гайд.

Наградите са част от националната кампания на сдружение "Велика БОЛГАРИА" "Българският дух – водач на света към новото духовно хилядолетие", която стартира от София с наградата "Велик Българин", връчена на световния шампион по бокс Кубрат Пулев.

С почетния приз са удостоени и врачанският общественик и патриот Огнян Пищиков, председателят на общинския съвет на Мездра и председател на Асоциацията на председателите на общинските съвети в България - инженер Делян Дамяновски, който е неразделна част от инициативите за опазване на правата на българите в Сърбия, Македония, Албания и други.

Клубът на архитекта е на улица "Кракра" 11.

Линк към събитието:

https://www.facebook.com/events/943036299067256/

Група:

http://www.facebook.com/groups/BOLGARIA.VELIK.DUH/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички