Полина Герасимова и Kan Wakan със светлинна инсталация


Полина Герасимова и Kan Wakan със светлинна инсталация

1169

Едно различно представяне на новия проект на визуалния артист Полина Герасимова и listening party на новия албум на композитора и продуцент Kan Wakan предстои в Sofia Live Club от 21.00 ч. на 29 ноември при вход свободен.

Comfort Zone? е заглавието на аудио-визуалния танцов пърформънс, създаден от Полина Герасимова. Събитието в Sofia Live Club ще бъде единствената възможност той да бъде видян, тъй като засега това ще бъде еднократното му представяне. Пърформансът е с продължителност 5 минути, музиката е на Kan Wakan, а изпълнител е Дори Валентинова.

Сходна артистична колаборация стои и зад музикално-визуалния проект Still Feather, създаден преди четири години. Светлинната инсталация Comfort Zone? е буквално огледално пречупване на пространството. Историята в нея е създадена по текст, разказващ въображаема притча за срещата на Зоната на Комфорт и Приключенския дух.

Comfort Zone? е суперинтензивно преживяване, което включва текст, прожекция, светлина, танц и музика. В рамките на вечерта пърформансът ще бъде показан два пъти - в 21.00 ч. и 22.00 ч.

Между двете му изигравания прозвучи новият албум на Kan Wakan "Phantasmagoria vol. 2". В него композиторът деликатно ни води през две основни теми – синхроничността и автентичността. И ако първата "Phantasmagoria" нежно се занимава с духовното и подсъзнаваното, сега всички сме в колективен сън.

По време на самото listening party, достъпът до ефектния триметров огледален куб ще бъде свободен и всеки ще може да го разгледа.

Полина Герасимова има дългогодишен опит като графичен дизайнер, но любовта ѝ към VJ я вдъхновява да създаде "Полиформа" – студио за визуални и интерактивни експерименти в областта на дигиталните изкуства. Част от работата ѝ са визуални декори за опери и театрални постановки, визуализизации за концерти с класическа и джаз музика, интерактивни инсталации, съчетаващи класическото изкуство със съвременна дигитална визия.

Георги Линев, известен като Kan Wakan, е един от най-успешните български композитори и продуценти на световната музикална сцена. Неговата музика звучи в "Игра на тронове", върти се по BBC Radio 1, а от медии като Yahoo! Music, LA Weekly, Nylon, KCRW, Hype Machine и Rolling Stone работата му получава много позитивни ревюта. В музиката си Kan Wakan изследва границите на трип-хопа, като го смесва с деликатна електроника, въздействащи кинематографични оркестрации, сайкъделик елементи и меланхолични мелодии. Comfort Zone? се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Видео


Албуми


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Пет години след като издадоха успешния и пълен с хитове "10 1/2", Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени...

Най-четени новини


виж всички