Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Празнуваме Sеvi на 13 с концерт и нова книга


Празнуваме Sеvi на 13 с концерт и нова книга

1744

Рок машините от Sеvi започват годината с концерт в Sofia Live Club в последната събота на януари, по повод 13-тия си рожден ден.

След като през 2022 г. сe наредиха сред артистите на финландската букинг агенция Stahl Entertainment, музикантите се включиха в европейското турне на Hardline и Johnny Gioeli в Швейцария и участваха като специални гости в част от обиколката на Geoff Tate от Queensryche в Германия.

Създадена през 2010 г., бандата успя бързо да натрупа популярност и да си спечели стабилна фен-база. Рокаджиите имат три студийни албума и повече от 13 видеосингъла. Подгрявали са световноизвестни групи като Europe, Evanescence, Black Stone Cherry, Tom Keifer, Epica и са били част от програмата на най-големите фестивали в България. С нестихваща енергия музикантите работят по четвъртия си албум, който ще представят още тази година.

Сред изненадите за отбелязването на 13-тия рожден ден на групата е премиерата на дългоочакваната втора част на книгата "Цената да бъдеш себе си". Тя излиза близо 7 години след първата част от откритите дневници на Sеvi с подзаглавие "Силата".

"Това е книга за всички хора, които биха искали да избутат напред собствените си граници и да се осмелят да бъдат себе си, в свят, в който шаблоните ни преследват от всеки ъгъл. Книга за силата да бъдеш себе си, дори когато най-малко виждаш светлината, за непреодолимото желание да се отдадеш изцяло на изкуството, просто заради самото него"!, споделя групата преди премиерата на "Цената да бъдеш себе си", част II.

По втората част на книгата Светлана Близнакова и ко. работят с музикалния журналист Мартин Николов ("От Другата Страна", БНР Варна), а в изданието взимат участие и световни имена като Dieter Dierks (продуцент на Scorpions), Kane Churko (продуцент, работил с Five Finger Death Punch, Halestorm, Ozzy Osbourne и др.), Johnny Gioeli (Hardline, Axel Rudi Pell), Jen Majura (ex-Evanescence), Michael Prince (музикален инженер на Michael Jackson) и много други. Освен любопитни моменти от познанството си със Sеvi, те споделят и ценен опит и впечатления за музикалния бизнес.

"Безценни съвети от хора, които оставят ярка следа след себе си и обогатяват световното музикалното наследство, а ние сме щастливи, че имаме възможността да споделим някои от тях в тази книга", допълват от групата.

Събитието ще се проведе на сцената в Sofia Live Club от 20.30 ч. на 28 януари.

Билетите вече са в продажба на касите на Eventim.

Вратите ще отворят в 19.30 ч.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички