Приказката P.I.F. вече и на книга


Приказката P.I.F. вече и на книга

1947

Популярната концертна поредица "Приказката P.I.F.", почитаща паметта на незабравимия вокалист, текстописец и актьор Димо Стоянов, даде името на книга, чиято премиера се състоя в навечерието на първата година след трагичната кончина на знаменития алтернативен рокаджия и поет.

Луксозното издание, което се появи в каталога на Scribens, разказва историята на всички членове на групата, преминали през нея от основаването ѝ под името Resemblance до днес. Водена от разказа на Димо Стоянов, Приказката хвърля светлина върху различните начини да бъдеш музикант в България – от класическата школа до свиренето в кръчми и по кораби; включва типичните за живота на артиста весели и необичайни истории – "да имаш и да нямаш"; включва страданието и възторга на леките и нелеки музикантски моменти.

Едновременно фактологична и емоционална, "Приказката P.I.F." не скрива нищо, без да пресилва мелодрамата – разказва нещата каквито са били. Втори том от поредицата Scribens Acoustic след биографичната книга за група Остава, излязла през 2019 година, творбата продължава да картографира донякъде мътното музикално пространство на новото хилядолетие.

Четиво подходящо както за фенове на групата, така и за всички, които се интересуват от музикалната хроника на новите десетилетия.

Както MySound.bg  нееднократно писа,  през изминалите месеци бяха издадени двойната антология на  P.I.F. и чисто новия албум на групата P.I.F6


 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички