Продуцентът и музикант от Ню Йорк Curses гостува за първи път в България: Technobeton


Продуцентът и музикант от Ню Йорк Curses гостува за първи път в България: Technobeton

1191

След поредица успешни музикални вечери с гости като Mick Wills (Gigolo Records), Tronik Youth (Nein Records), Philipp Schultheis, Les Yeux Orange и Otto Kraanen (Bordello A Parigi), организаторите Technobeton и Doma продължават серията с не по-малко известен гост - Curses.

Тази Коледа ще бъде музикална, а големите танци ще са в столичния клуб Micro на 18 декември. Локалната подкрепа е в лицето на Charlie, Technobeton и sayulke.

Изтощен от монотонността на електронната сцена, доминирана от техно и хаус, Curses (Лука Венеция) създава музика, вдъхновена от мрачната страна на диското. С многобройните си рилийзи и ремикси (77 са поне на неговия профил в Soundcloud за момента) на лейбъли като Bordello A Parigi, Hoga Nord, Wrong Era, Thron e Of Blood, Dischi Autunno, Eskimo, гостът размива границата между електронна музика и рок-ен-рол и комбинира привидно несъвместими елементи от теченията ню уейв, пост-пънк, психеделични синтове и ранен EBM.

Curses основава собствен лейбъл – Ombra International, и месечна рубрика по Rinse France "Together Alone", обединявайки артисти по света, споделящи страстта му към уейв и диско звученето. През годините колаборира с имена като Jennifer Touch, Terr, Chinaski, The Golden Filter и Jennifer Cardini. Един от последните му проекти като музикален куратор е компилацията NEXT WAVE ACID PUNX. В селекцията влизат 38 трака на артисти, сред които легендите като Gina X Performance, Front 242, Yello, но и нашумелите Moscoman, Shubostar, Kendal. Крайният резултат са 6 винила или 3 компактдиска, обединени от една обща нагласа към музиката, която го е вдъхновявала от тийнейджърските му години - пънк групите в Ню Йорк, по-късно скейтборда, тайните рейвове като верен фен на Sonic Youth и чак до студените бетонени клубове в Берлин.

Technobeton стартира в София, България, като съчетание между 100% techno и 100% beton. А от скоро добавя и 100% disco. Лейбълът се стреми да транслира бийтовете и бас линиите на дадени парчета, докато не ги изгради в истински мащаб и в 100% beton, изследвайки по този начин пространствените и скулптурни свойства на съвременната техно и диско музика. Този концептуален подход привлича и погледите на престижни лейбъли като Bordello A Parigi и Nein Records, които издават последните тракове на Тechnobeton. Сега той се изявява повече като дизайнер, чиито най-интересни и креативни идеи се зараждат в 5 сутринта.

Иво Стоядинов (Charlie) е български диджей и продуцент. Известен е с минимъл уейв формацията Les Animaux Sauvages. Сред създателите на едно от най-екзотичните партита в София "We Like Kitsch" в компанията на Julieta Intergalactica и Насо Русков.

Негови ремикси и тракове се въртят от легендата Andrew Weatherall, Thomass Jackson, Autarkic, NTS Radio и др. sayulke диджейства из повечето актуални клубове и барове в страната от близо 9 години. Не се кефи на жанрови класификации, предпочита емоционалния подход към селекцията си и непринудените танци. Основател е на ивент-брандовете "Мелформатор", Nordic Soundscapes и Doner Muzik. От 2017 г. пише за "Фонотека Електрика", където и отговаря за серията Altitude Attitude.

Входът е 20 лв. и ще се допускат лица само със зелен сертификат.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички