Quintet Colors за чиста радост. Супергрупата излиза на сцената в Sofia Live Club този четвъртък
Репортаж от първи ред на сцената: Ancient, Serpentine Creation, Ambroz и Historian в София
40 години от издаването на "Powerslave"! Ще го отпразнуваме с Raising Hell в столичния клуб Live & Loud
Нова генерация с бутиков концерт. Само 300 души ще могат да гледат бандата в столичния клуб "Строежа" на 20 март
Tailgunner преди U.D.O. в София
Даниел Верстапен с два концерта у нас. Нина Николина, Любо Киров, Калин Вельов и Магическите гласове на България ще са специални гости на белгийския пианист
Judas Priest отново в България на 19 юли
Гръцките дет/трашъри Rapture с концерт в София, младите лъвчета Certain Demise и Unbaptised ще открият за гостите на 22 март
Съвместен концерт на Ancient и Serpentine Creation, Historian и Ambroz ще ударят преди хедлайнърите в столичния клуб "При Черепите" на 16 март
Sevi в афиша на шотландския Winter Storm Festival
Басистът на легендите Einstürzende Neubauten с hackedepicciotto за първи път в България
Метъл машините Decapitated, Incantation и Nervosa ще мелят в столичния клуб Mixtape 5

Пълната програма на Sofia Live Festival 2022


Пълната програма на Sofia Live Festival 2022

1817

Музикални сензации на Sofia Live Festival няма да липсват и тази година.

За да подсилят още повече очарованието на събитието, организаторите поканиха най-новото попълнение на прочутия лейбъл Stones Throw - Silas Short. Той ще се качи на сцената преди култовите Children Of Zeus и Akua Naru на 26 юни на "Арена София" (Колодрума) в Борисовата градина. В същия ден единственото българско участие ще е на наскоро нашумялото дуо Молец.

Любимците на родните меломани Hayes & Y отново ще оглавят една от вечерите на фестивала, а именно 25 юни. Към тях и вече обявените Lola Marsh ще се присъединят Dead Men’s Hat и най-младото попълнение в програмата Vianne.

Новозеландското дуо Acrillics пък ще се включи с диджейски сет да закрие вечерта на 24 юни в Sofia Live Club, когато ще свирят и Kake?, The Kobras и Нова Генерация. А към Lunikk, Babe Sila и Dena, които излизат на 23 юни в клуба, се включва и талантливата изпълнителка Yana.

Silas Short е певец и музикант, роден в Милуоки, базиран в Чикаго, който продуцира своя собствена музика, синтезирайки влияния от соул и класически ар-ен-би. Пътят, който Silas Short извървява до издаването на музика, е меко казано труден. На 19 г. чупи кост в лявата си ръка, а лекарите му казват, че никога повече няма да може да държи китарата. Твърдо решен обаче че това не може да се случи, Сайлъс продължава да свири контузен, докато не се възстановява напълно. Впоследствие развива свой собствен китарен стил, който кръщава Liquid-Style. В момента Сайлъс е на 25 години и се надява да донесе любов и вдъхновение на всички със своята музика.

Роб Аткинс (Уелингтън, Нова Зеландия) и Андро Матюсън (САЩ/Шотландия) се срещат в университета в Отаго, Нова Зеландия, през септември 2016 година. Те основават Acrillics с цел да създават електронна музика, която съчетава множество жанрове с техния междукултурен произход, да създадат уникален звук без ограниченията на една музикална категория. От създаването си Acrillics продължават да пускат песни на Mad Zoo, Tribal Trap, Electric Hawk и Noiseporn. Били са хедлайнъри на множество събития и са се изявявали по цял свят. Подгрявали са артисти като Mat Zo, GTA, Josh Pan, Louie Lastic, AFK, Svdden Death и Shaun Frank.

Vianne е едва на осемнадесет години, но гласът ѝ съдържа мъдростта на артист, два пъти по-възрастен от нея. Българо-американската певица и автор на песни Виан Игнатов е родена в Тусон, Аризона. Тя прекарва детството си пътувайки между България и Съединените щати. Музиката се превръща в неин постоянен спътник през тези години на формиране, като се потапя във всичко - от модерен електро поп и ар-ен-би до класически соул и джаз. На тринадесет години решава да се отдаде изцяло на музикалната си кариера. До шестнадесетгодишна възраст събира над милион стрийма за дебютния си сингъл "Drop Dead". Оттогава талантите на изпълнителката разцъфтяват със забележителни темпове. Нейното дълбоко лично писане на песни и впечатляващи способности на пианото ѝ спечелват място в престижния Британски и ирландски институт за модерна музика в Лондон, както и официално участие в SXSW през 2022 г.

Dead Man's Hat се появяват на родната сцена в началото на 2015 година. През март 2016 г. издават дебютния си сингъл "След полунощ", който бързо набира популярност и оглавява класацията "Топ 40 на България" по БНТ. През 2017 г. излиза вторият им сингъл "Малки коли", който достига до второ място в класацията "Топ 20" на БНР. През 2019 г. е премиерата на дебютния им албум "Emotional Shortcut", продуциран от основните членове на групата Раджа Ел Мадхун и Илияна Георгиева. Следват участия на фестивали като Kapana Festival, Sofia Breates Fest, Sofia Film Fest, One Design Week, The Bridge Fest US4BG, Radio Park Fest и много други. На 11 март Dead Man's Hat пуснаха новото си EP "Never Gonna Let You Go".

Yana е талантлива млада изпълнителка, която издава първия си сингъл "Без опасност" в началото на 2021 година. След излизането му започва работа по самостоятелен албум, който се появява в края на същата година, а междувременно става част от проекти като Вакуум, Цех депресия, Labyrinth Оf Тhe Subconscious.

Билети за второто издание на Sofia Live Festival могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim и партньорските каси на цена от 40 лева за един ден и 60 лв. за двата фестивални дни - 25 и 26 юни в "Арена София". Поради ограничения капацитет, билетите за 23 и 24 юни в Sofia Live Club са само еднодневни.

Събитието се провежда с подкрепата на Столична община и Министерството на културата.

За повече информация и всички новини около Sofia Live Festival може да следите страница на фестивала във Фейсбук: https://www.facebook.com/sofialivefestival и Инстаграм профила: https://www.instagram.com/sofialivefestival

 

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички