Първата солистка на Тоника гостува за юбилейния концерт на Гого


Първата солистка на Тоника гостува за юбилейния концерт на Гого

6476

Първата солистка на Тоника - Ани Върбанова, ще бъде специален гост в концерта на групата по случай 60-годишия юбилей на Гого.

Събитието е в Летния театър на Бургас утре, 6 август.

Певицата, която от години живее в чужбина, си идва специално за този празник и е подготвила свои интерпретации на някои от най-любимите си песни от репертоара на популярната формация.
 
Баща ѝ Христофор Върбанов е създател на оркестър Тоника, който по-късно прераства и във вокална група.

“Имах желание да пея и татко започна да казва, че трябва да направим една група, в която да се изявявам. Тази задача той постави на Стефан Диомов, който беше преподавател по акордеон в неговата школа (това е инструментът, с който музиката влиза в живота на настоящия маестро - б.р.). Диомов намери Ева и Гого. Името Тоника го даде баща ми. Аз се задържах много малко, защото дойдох да следвам в София, а на моето място взеха Сийчето, която им стана титулярка", разкри Ани Върбанова.

Дълги години тя записва женските вокали във всички плочи на Емил Димитров - до 1990. През 1977 печели международния конкурс за изпълнители на „Златният Орфей”, но заминава да работи в чужбина и така проваля звездната си кариера в България.

В момента Ани Върбанова е жителка на Швейцария, където се е установила с третия си съпруг - италианеца Алберто. Семейството притежава къщи в Италия и Гърция. Половин година тя работи, пеейки в локали, три месеца почива в южната ни съседка, а останалото време прекарва в София.

Преди няколко месеца Ани Върбанова се сдоби с неочаквано наследство в Америка – огромна къща в Сан Бернардино, Калифорния, завещана от нейната леля, починала на 98-годишна възраст през февруари 2009 година.

Певицата е единствената ѝ наследница, а имотът е оценен на 100 000 долара и има огромен двор – 1200 кв. м. и две по-малки градини с цитрусови насаждения, които виреят идеално в климата на този щат. Изпълнителката е решила да ремонтира къщата и да я дава под наем.

Известно време преди да получи наследството, нейният съпруг №2 ѝ открадна 150 000 долара.

„Вторият ми брак беше несполучлив. Тогавашният ми съпруг открадна цели 20 години от труда ми извън България. Бях му написала генерално пълномощно да се разпорежда с парите ми в банката. В един хубав ден си дойдох в страната и видях, че банковата ми сметка е празна – бяха изчезнали 150 000 долара. След това се разведох и на 33-годишна възраст вследствие на този шок и ужасен стрес развих диабет”, споделя личната си драма изпълнителката на хита „Не приемай чужди съвети в любовта”, която от 10 години е на инсулин.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички