Първи октомври дойде..., но Мик Джагър - не


Първи октомври дойде..., но Мик Джагър - не

5833

В навечерието на 1 октомври - Деня на музиката, Иван НесторовАмебата, съпрезидент на "София Мюзик Ентърпрайсис" и едно от най-големите (и недискредитирани!) имена в музикалния бизнес у нас, даде официално изявление по повод бомбастично обявения, но несъстоял се 10-часов благотворителен концерт с участието на музикални и филмови звезди от цял свят, чийто анонс MySound.bg тенденциозно пропусна покрай ушите, очите и очакванията на своите читатели. С цялото уважение - и към тях, и към собствения си авторитет и достойнство. Поради причини съвсем ясни и логични...

Публикуваме коментара на мастития промоутър без никаква редакторска намеса. 

Първи октомври дойде..., но Мик Джагър - не.

Не дойдоха и куп други световни звезди като Джъстин Тимбърлейк, Бруно Марс и Антонио Бандерас, които според информация, огласена на официална пресконференция на 7 юли,  трябваше да пеят абсолютно безплатно на грандиозен благотворителен концерт на националния ни стадион "Васил Левски" (впоследствие полянка до летището) на 1 октомври 2016 г. Нещо като Лайв Ейд, а приходите благородно да отидат за Червения кръст, за деца жертви на войни и агресия, под патронажа на известни лица и институции. Още тогава написах във Фейсбук, че подобни налудничави анонси са подходящи за първоаприлски шеги, а в останалите дни дори не е смешно.

В зората на демокрацията през 90-те, когато вестникарските сергии бяха изпълнени с порно вестничета, а социалните мрежи бяха "Кравай" и "Синьото", това се случваше през месец. То не идваха Пинк Флойд, Ролинг Стоунс и кой ли не..., но и тогава никой не вярваше.

През 2016 обаче, когато с два клика можеш да провериш в сайта на всеки артист какви са му ангажиментите години напред, когато висим във Фейсбук денонощно и научаваме светкавично всички новини, когато билетите се продават онлайн месеци преди събитието, когато техническата подготовка дори за концерт в НДК изисква огромен ресурс и време, подобни груби аматьорски изцепки са израз на нагла простащина. Не мога да разбера кому беше нужно тези хора от фондация "Мир за теб, мир за мен" да занимават обществото с грандоманските си напълно нереалистични идеи, да атакуват всички големи работещи фирми в страната за спонсорство, да намесват институции и извесни личности, да спекулират с имена на световни артисти и какви ли не още безобразни действия. И не на последно място – защо музикалните журналисти безкритично и без въобще да се замислят прекопираха и разпространиха глупостите, изговорени на някаква пресконференция, давайки им по този начин криворазбрана легитимност?

Е, 1 октомври дойде и ще си замине без концерт и звезди... Дано само си направим някои изводи, защото е жалко да се връщаме отново в 90-те. А големи музикални звезди наистина ще идват в България, но не и по покана на подобни промоутъри аматьори, които могат единствено гръмко да се бият в гърдите.

Иван НесторовАмебата и Димитър Ковачев Фънки основават "София Мюзик Ентърпрайсис" през юни 1991. За 25 години фирмата им е осъществила над 1 000 концерта на световноизвестни изпълнители във всички музикални жанрове, като: Madonna, Metallica, Whitesnake, Black Sabbath, Deep Purple, Kylie Minogue, Mark Knopfler, Iron Maiden, Depeche Mode, Elton John, Sade, Tom Jones, Lady Gaga, Red Hot Chili Peppers, Roger Waters’s "The Wall", Cirque du Soleil, Aerosmith, Roxette, Sting, Scorpions, Jean Michel Jarre, Hans Zimmer, Queen + Adam Lambert и много, много други.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички