Графа ще открие нова страница в историята на българската поп музика на 30 септември
Концертът на Eagle-Eye Cherry в София се отменя
September FUN'k Festival обяви първите си големи имена
Миро с втори концерт в зала 1 на НДК – специално коледно издание на 21 декември
Дами канят в царството на фламенкото. Пианистката Миранда Фернандес ще гостува в София със своето трио
Концертът на Hammerhead (BG) се отменя
Международният фестивал за автори изпълнители Sofia Singer Songwriter Fest се подготвя за своето седмо издание
Графа, Tino, Mona, Христина Йосифова–Hrisi, K.Lina, спортната легенда Йордан Йовчев и виртуозният пианист Евгени Генчев също тръгват "Отново на училище с радио N-Joy"
Wrong Fest 2023 започва в София този четвъртък
September FUN'k Festival с първо издание у нас: Всички в Чистилището!
Концерт на She Past Away в София. Новата тъмна вълна приижда в края на септември
София избира своята песен за 2023 година. ХIII-тото издание на международния фестивал за поп и рок "София" подкрепя българската музика и общественозначими каузи

Първият български пълнометражен хип-хоп филм "Murda Boyz: Махленска класа" на голям екран


Първият български пълнометражен хип-хоп филм "Murda Boyz: Махленска класа" на голям екран

1980

Първият български пълнометражен хип-хоп филм "Murda Boyz: Махленска класа" тръгна в кината през уикенда.

Продукцията, която събира музиканти от две различни музикални сфери – хип-хоп – Боби и Марсо от скандалната банда Murdа Boyz и поп-фолк звездата  DJ Дамян в едно, предлага дързък и откровен поглед към историята на групата. Заснет само за 14 дни през януари тази година, филмът отвежда зрителите до езика на улицата, за да направи документален разрез на едно изгубено  поколение, което търси и намира себе си.

Боби, Марсо и Георги са момчета, които следват мечтата си да станат известни рапъри. Но пътят, който трябва да извървят до заветната цел, е осеян с много трудности, разочарования, предателства и любов. Пътищата им се разделят във времето. След смъртта на баща му, който е разследващ полицай и се смята, че е убит по поръчка на влиятелен мафиот - Георги решава да се откаже от детската си мечта да бъде рапър и влиза в системата на МВР с цел, разобличаването на престъпника, отговорен за смъртта на баща му. Докато Марсо и Боби продължават да гонят целта си да станат рапъри, навлизат в подземния свят и започват да работят за Любо Кокала, който ги въвлича в сериозни проблеми.

"Този филм може да бъде лош пример или добро предупреждение", заяви на официалната премиера на филма Божидар КонстантиновБобката. Марсо и Бобката от известната рап банда играят себе си във филма - история за едно приятелство  - приятелството между Боби, Марсо и Георги, което минава през различни етапи и препятствия по пътя им да станат наистина големи рап звезди.

На DJ Дамян е поверена една от ключовите роли във филма. Известният шоумен се превъплъщава умело в ролята на мафиот с прякор Кокала, за когото се говори, че е замесен в смъртта на бащата на един от полицаите в историята. Ролите на полицаите са поверени на актьорите Цвятко Ценов и Дилян Калчев. Като адвокат на Кокала се изявява актьорът Атанас Михайлов. Участват и познатите от Кино АкадемияНаталия Дукова и Лазар Панев.

Музика: Борис Харизанов/Boris Harizanov, Зипо и Слаш, Мърда Бойс.

Продуценти са други известни рапъри, познати на родната музикалната сцена като успешния тандем Зипо и Слаш - Христо Христов и Стоян Стоянов, популярни също така и със своята продуцентска компания "Девил Синема", реализирала българския игрален филм "Чудовища" с участието на Яна Маринова (2022).

Филмът, разпространен в кината от Alexandra Films, ще бъде последван от турне на Murda Boyz и срещи с феновете в цялата страна.

Тейлър, видян от 105 948 зрители:

https://www.youtube.com/watch?v=nj2mNlMM5x4

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Simply Red - "Time"

Видео


Албуми


Simply Red - "Time"

Simply Red се завърна.Четири години след триумфа на "Blue Eyed Soul", една от най-ценените групи в Обединеното...

Най-четени новини


виж всички