Quintet Colors за чиста радост. Супергрупата излиза на сцената в Sofia Live Club този четвъртък
Репортаж от първи ред на сцената: Ancient, Serpentine Creation, Ambroz и Historian в София
40 години от издаването на "Powerslave"! Ще го отпразнуваме с Raising Hell в столичния клуб Live & Loud
Нова генерация с бутиков концерт. Само 300 души ще могат да гледат бандата в столичния клуб "Строежа" на 20 март
Tailgunner преди U.D.O. в София
Даниел Верстапен с два концерта у нас. Нина Николина, Любо Киров, Калин Вельов и Магическите гласове на България ще са специални гости на белгийския пианист
Judas Priest отново в България на 19 юли
Гръцките дет/трашъри Rapture с концерт в София, младите лъвчета Certain Demise и Unbaptised ще открият за гостите на 22 март
Съвместен концерт на Ancient и Serpentine Creation, Historian и Ambroz ще ударят преди хедлайнърите в столичния клуб "При Черепите" на 16 март
Sevi в афиша на шотландския Winter Storm Festival
Басистът на легендите Einstürzende Neubauten с hackedepicciotto за първи път в България
Метъл машините Decapitated, Incantation и Nervosa ще мелят в столичния клуб Mixtape 5

Първият път на 5nizza (Пятница) в България и Дитер Хертрампф (Пудис) на фокус в предаването на Ивайло Кицов "Плешивото куче"


Първият път на 5nizza (Пятница) в България и Дитер Хертрампф (Пудис) на фокус в предаването на Ивайло Кицов "Плешивото куче"

3035

Първият път на 5nizza (Пятница) (на снимката) у нас:

- След дългогодишни солови изяви и творчески различия, Андрей Запорожец и Сергей Бабкин отново са заедно. В момента кариерата им се развива на фона на усложнената обстановка в Украйна и гостуването им в  София е част от само няколко ексклузивни дати, измежду които концерти в Берлин, Лимасол, Тел Авив, Тбилиси и Прага.  

- Поради огромния и тотално разпродадения първи концерт в столичния клуб Mixtape 5 на 5 декември, емблематичното украинско дуо ще се срещне с българската си публика и предишната вечер в "Терминал 1".

- 5nizza заедно и по отделно: индивидуалните проекти на Сергей Бабкин и формацията на Андрей Запорожец SunSay, която гостува паметно в София през 2014 година.

- "Я солдат". Момчетата от Харков - днес във възрастовата граница за мобилизация, композираха популярната си песен много преди сегашната война, много преди анексията на Крим. Но през 2014-а вече я пееха  истински украински солдати, които знаеха наизуст текста за недоносените деца на войната, хвърлени в битка в страна, забравена от Бога, герои в незнаен роман, които молят майчина ръка да заличи раните им.

- "Але" стана част от втория сезон на "Слуга на народа" - украинска телевизионна поредица, политическа сатира, създадена и продуцирана от Володимир Зеленски, който участва в главната роля на Василий Петрович Голобородко, който пък прокара пътя на Зеленски от актьорската игра към политиката.

- Сергей Бабкин "поздравява" Владимир Путин с песента "Вечно жить", композирана за соловия му дебют "Ура!" (2004). Баритон и китара за мерзостта от ласкателните плъхове: "Колкото и да живееш, пак ще умреш. Не е ли ясно, няма вечно да управляваш!".

•  Разговор с Мартин Михайлов от "Строежа", по чиято покана пристига тандемът. Събитието в детайли  

•  Честит рожден на Дитер Хертрампф (Dieter Hertrampf) - китарист, композитор, певец, аранжор и съосновател на могъщата вокално-инструментална формация Пудис, и сред нейните най-активни членове до разформироването ѝ през 2016 година. Бандата е обявявана седем пъти поред за група на годината в ГДР, тя е и първата, на която е присъдена държавна награда

- Самоукият музикант е нареден сред личностите, спомогнали за културния скок, който Източна Европа извърши над Желязната завеса

- Какво се крие зад сценичния му псевдоним "Квастер"

- Хер Хертрампф от 1 л. ед.ч. към днешна дата, извън Пудис, след приключилата 5-годишна съдебна сага за авторските права между музикантите и смятания за техен лидер Дитер "Машината" Бир

- Могат ли да летят "Оловните птици" ("Vogel aus Blei")?

"Плешивото куче" се излъчва по програма "Христо Ботев" (92.9 FM) по БНР с автор и водещ Ивайло Кицов всяка събота между 16.00 и 17.00 часа. 
Снимка: MyKharkov.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички