Rumba Aficionado с огнен трибют на Gipsy Kings


Rumba Aficionado с огнен трибют на Gipsy Kings

3925

Дни след завръщането си от Австрия, Румба Афисионадо (Rumba Aficionado) са подготвили шумно забавление в Sofia Live Club.

Най-добрите интерпретатори на Джипси Кингс (Gipsy Kings) у нас обещават интригуващ трибют на известната френска формация.
 
Събитието е от 22.00 часа днес.

Горещите звуци от китарите на Кристо, Симеон и Цветан ще вдигнат на крака всички присъстващи, заричат се организаторите. Желанието на музикантите е вечерта да се превърне в истински празник с любимите хитове на Джипси Кингс. От сцената ще прозвучат задължителните "Bamboleo", "Volare", "Baila Мe" и "Un Amor", но специално за концерта Румба Афисионадо подготвят и част от по-неизвестните, но много красиви и весели песни на фламенко титаните, прославили испанската музика в цял свят.

Освен тримата китаристи, в огненото приключение ще се включат и Алекс Нушев - бас, Бъни - кахон, Наско  Попов - ударни, Калин Жечев - клавишни.

След двуседмичния си престой в Австрия групата се завърна с подновени сили и удвоена творческа енергия, с почти готов първи албум и топли спомени от срещата и работата си с една от легендите във фламенкото - китариста Пепе Абичуела (Pepe Habichuela). На първо време обаче музикантите обещават следващия си сингъл съвсем скоро.


Освен с Пепе, Румба Афисионадо успяха да се срещнат и да си сътрудничат с други фламенко изпълнители, а по-голямата част от престоя си н Австрия бяха посветили на записи на новия албум в студиото на Свилен Ангелов, който освен техен домакин в Залцбург е и продуцент и композитор на добилия висока популярност сингъл на групата – "Rubi". Кристо и компания комбинираха часовете, прекарани в звукозаписното студио, с концерти в най-известния залцбургски джаз клуб – Jazzit, както и в култовия Denkmal.

Билетите за концерта довечера са по 15 лв.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички