Рут Колева е първият български артист, подписал с мейджър компания. "Superpower" преди ар-ен-би примата Мейси Грей на концерта ѝ у нас


Рут Колева е първият български артист, подписал с мейджър компания. "Superpower" преди ар-ен-би примата Мейси Грей на концерта ѝ у нас

2404

Рут Колева е първият български артист, подписал с мейджър компания. 

Новият ѝ сингъл "Superpower" излезе във всички дигитални платформи, издаван от Warner Music и "Орфей Мюзик".

От години българската музикална компания "Орфей Мюзик" работи и полага усилия за привличане вниманието на световната музикална индустрия към дарованията на родната ни сцена. Най-накрая това стана факт. Чрез невероятната си дарба, харизма и професионализъм Рут Колева прави първата крачка и проправя пътя на българския талант към световна реализация.

"Чувството да подпишеш договор с мейджър лейбъл е наистина невероятно и е нещо, за което съм мечтала от много години, но на този етап от живота си чувствам, че това е важно не само за мен, но и защото може да отвори врати за много други млади изпълнители, които да последват примера. Всичко това се дължи на страхотната работа на нашия екип от "Орфей Мюзик", които сбъднаха тази моя мечта и са неразделна част от всичко, което тепърва ще реализира ме с Warner", сподели певицата по повод международната премиера на "Superpower".

Изключителната новина пристига визуално подкрепена с корица на Рут Колева за сп. Elle и зашеметяващи кадри на фотографа Никола Борисов между страниците. Договорът с Warner Music е логичната стъпка за българката, след успеха ѝ на световния музикален пазар като независим артист. През последните години Рут Колева придоби международна слава с разпродадени концерти в Азия, представянето ѝ като единствен участник от България, в музикалната програма на South By Southwest - Conference & Festivals или ротацията ѝ в най-авторитетните музикални платформи в Европа и САЩ. Великолепният Марк Ронсън не скри възхищението си от нея, а многохилядната ѝ армията от фенове в социалните мрежи подкрепя всяка нейна стъпка.

Ruth Koleva - "Superpower" (Official Video)

Песента е продуцирана от Декстър Рандал, работил с Кендрик Ламар, Мери Джей Блайдж, Fifth Harmony. "Superpower" напълно разгръща потенциала на Рут, подготвяйки почвата за това, което със сигурност ще бъде дълга и плодотворна кариера.

Видеото е дело на Георги Пеев, който режисира "All The Guys" и "Wassup", издадени от "Орфей Мюзик", официален лицензиант на Warner Music за България. Песента е изградена около омагьосваща, но минималистична продукция, която фокусира към неустоимия глас на Рут. Уверена и същевременно уязвима, тя предава посланието си за любов към себе си по нейния дълбоковъздействащ начин. Певицата кани слушателите в дълбините на съзнанието си и не премълчава нищо. Характерният за Колева дрезгав шепот придава сладост на куплетите, изграждайки очакването за въздействащия припев "I've got the Power!"

Предстои Рут да се качи на сцената преди Macy Gray. Както MySound.bg своевременно информира, концертът на американската мултиплатинена суперзвезда у нас ще се състои в зала 1 на НДК от 20.00 ч. на 26 октомври. Изборът на Колева – освен множеството награди и постижения, стилът и кадифеният ѝ глас импонират по подходящ начин на знаменитата ар-ен-би вокалистка.

Снимка: Никола Борисов/ сп.Elle

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички