"Сбогом, Мариане". Една любовна история с герои Ленърд Коен и Мариане Илен в каталога на издателство "Знаци"


"Сбогом, Мариане". Една любовна история с герои Ленърд Коен и Мариане Илен в каталога на издателство "Знаци"

3504

Издателство "Знаци" продължава с четивата за ценители.

Новото меломанско предложение е книгата "Сбогом, Мариане" на Кари Хестамар.    

…На двадесет и две години Мариане Илен заминава с норвежкия писател Аксел Йенсен за гръцкия остров Хидра. Докато Аксел пише, Мариане се грижи за къщата. Един ден, докато Мариане пазарува в магазина за хранителни стоки, мъж я поканил да седне на масата при него и приятелите му. Той се представя като Ленърд Коен, тогава известен канадски поет. Когато непостоянният и експанзивен Аксел изоставя Мариане и новородения им син, заради друга жена, Ленърд се намесва и двамата започват една нова, нежна любовна връзка.

Допълнена от непубликувани по-рано стихотворения, писма и снимки, както и интервюта на авторката с покойния колос - певец, писател и артист Ленърд Коен, "Сбогом, Мариане" е интимен разказ за живота на Мариане Илен — от нейната младост в Осло през нестабилния ѝ романс с Аксел до живота ѝ в интернационалната колония на художници на Хидра през 60-те години на миналия век и след това. 

"So Long, Marianne" на Коен е една от най-красивите любовни песни на всички времена. Темата на тази мелодия е всъщност пътешествието на Мариане Илен към нейното себеоткриване. За това пътешествие разказва искрено и увлекателно книгата "Сбогом, Мариане".

Преводът е на Дора Велева.

"... Разкази, писма, поеми... Дора се е справила чудесно с всички жанрове и е подходила с много голямо уважение към читателите" - похвали я в национален ефир Румяна Емануилиду, издател и редактор.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички