Сергей Шишов представя хитовия албум "reputation" на Taylor Swift: Коварство и любов


Сергей Шишов представя хитовия албум "reputation" на Taylor Swift: Коварство и любов

1003

Колосалният успех на албума "1989" на певицата Taylor Swift от 2014 г., белязан от две награди "Грами" и 10 милиона продажби, сертифициран като 9-кратно платинен в САЩ, регистрира отдръпването ѝ от жанра кънтри музика. 

Всъщност "1989" е нейният първи албум със синти-поп стилистика, съчетана с елементи на хип-хоп и ритъм-ен-блус (R&B).  Наред с това обаче Swift става обект на безпощадна злонамерена критика от таблоидите върху личния ѝ живот и решава да се уедини. Под влияние на създалата се ситуация започва работа върху следващия си албум, който озаглавява "reputation" ("репутация"), и създава нещо като "защитен механизъм" срещу озлобения медиен контрол към нея, а също и средство за трансформиране на душевното състояние. Тя заявява, че сред "битката, която бушува" навън, намира утеха в тихи моменти с любимите си хора и започва да създава нов личен живот според собствените си условия "за първи път" от началото на кариерата си.

Вдъхновена от фентъзи поредицата "Игра на тронове" и романа "Престъпление и наказание" от Фьодор Достоевски, Taylor представя албума от две страни: едната е отмъщение и ярост, а другата е любов сред бурни събития, в които втъкава интимност и уязвимост.

"Песните ми в този албум имат линейна времева линия, –  разказва певицата, която съчинява в съавторство текстовете и музиката –  започвайки с това как се чувствах, когато започнах да работя в началото, и преминавайки към това какво чувствах, когато проектът беше завършен. Под влиянието на Достоевски включих криминални метафори, става дума за банкови обири, за обирджии и крадци, ще откриете "изопачен", но "интересен" начин да се изобрази "намирането на вашия партньор в престъпление". Влошената ми репутация ме подтикна към темата за намирането на истинската любов, въпреки клюките около представяните ни образи,  тревожех се дали този опетнен мой образ няма да засегне новата ми любовна връзка, защото моята репутация никога не е била по-лоша".

Що се отнася до звука, тя споделя, че е повлияна от образи на "нощен градски пейзаж, стари складови сгради, които са изоставени, и фабрични пространства". Иначе това е типичен електро поп, продукт с EDM  (electronic dance music) инструментариум и ритми. Мелодиите се характеризират с подчертани басови линии, пулсиращи синтезатори и силни, интензивни програмирани дръм машини, типични за взривната смес от хип-хоп, трап, ар-ен-би, грайм, тропикъл хаус и Маями бейс.

Докато работи върху издаването на албума, така популярната днес певица се отказа от интервюта в пресата, премахва всичко от уебсайта си и социалните медии на 17 август 2017 г. Това има своя пазарен ефект – след появата си два месеца по-късно албумът оглавява класациите, включително Billboard 200 с впечатляващи продажби само през първата седмица от над един милион броя, или общо 4,5 милиона за годината.

Последвалото турне из Северна Америка е най-печелившото за всички времена – донася ѝ 266 милиона долара, или общо 347 милиона долара от представленията в цял свят.  

Сергей Шишов ще представи албума "reputation" (заглавието му се изписва нарочно с малки букви), записан с участието на певците Ed Sheeran и Future в предаването "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" в събота, 18 март, след новините от 21.00 ч.

Това става след предложение от наши слушатели тийнейджъри от Русе, подчертава титулярният водещ.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички