Шансон, Вера Шандел и Ангел Заберски след филма за Едит Пиаф


Шансон, Вера Шандел и Ангел Заберски след филма за Едит Пиаф

5739

Вера Шандел от Sentimental Swingers (Сентиментъл Суингърс) и Ангел Заберски-син ще потопят пубиката в романтичния свят на френския шансон в клуб Студио 5 от 21.00 ч. днес.

Поводът за съвместната им изява е прожекцията на филма "Едит Пиаф: Животът в розово" (La Vie En Rose), който ще бъде излъчен в рамките на София Филм Фест  2012 в кино "Люмиер" от 18.30 ч. днес.  

Лентата на Оливие Даан, разказваща за живота на великата френска певица Едит Пиаф, ще бъде придружена с чаша розе от серията Chanson на "Домейн Бояр".

Цена на прожекция с чаша вино - 8 лв.; цена на билет за Chanson парти + 1 чаша вино - 15 лв., цена на пропуск за прожекция + Chanson парти + 2 чаши вино”  - 20 лв.

Сценаристите Оливие Даан и Изабел Собелман (оператор - Тецуо Нагата) са отправили поглед към живота на ВрабчетоЕдит Пиаф (1915–1963). Майка ù е алкохолизирана улична певица, а баща ù – цирков артист. Когато е на 20 години, Едит пее по улиците и е забелязана от собственик на клуб, но той е убит скоро. Тя започва да взима уроци по пеене от музикант, който отваря пред нея вратите на концертните зали. Пиаф си спечелва бързо слава. През целия ù живот нейни постоянни спътници са алкохолът и сърдечните травми. Любовта ù с Марсел Сердан завършва трагично с неговата смърт, а Едит загубва и единственото си дете, но въпреки това изпява своята емблематична песен "Несъжалявам за нищо".
 
В ролите - Марийон Котияр, Силви Тестюд, Еманюел Сение, Жан-Пол Рув, Жерар Депардийо, продуцент е Ален Голдман.

"Едит Пиаф: Животът в розово" спечели "Оскар" за най-добър грим (Дидие Лаверн) (2008), актриса (Марийон Котияр) и номинация за костюми (Марит Алън).

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички