Силата на рока събира българските автори на песни на фестивал


Силата на рока събира българските автори на песни на фестивал

6012

Есенен национален рок фестивал за авторска песен "Силата на рока" ще се проведе в столичния клуб Rock It между 26 и 28 септември.

Главни организатори на проявата са компанията на Милена Славова - Mr.Rock, и домакините от заведението със съдействието на Министерство на културата.

Всеки ден от 18 до 23 часа участниците ще представят свои песни на живо, като пеят и свирят пред 6 членно жури, съставено от музиканти и музикални журналисти. Всяка от групите ще има 25 минути на разположение да изпълни други песни от своя репертоар. Селекционната комисия ще се произнесе с оценки за песните и изпълненията, а публиката също ще има възможност да гласува за своите фаворити.

На 26 и 27 септември ще се представят всички групи в конкурсната програма, а финалното парти със сетове на избраните на първо, второ и трето място е обявено на 28 септември. Призираните ше получат грамота, а тези, които са на първо място, ще отнесат голямата награда – запис на сингъл в студио Loud-Fi. Сред наградите ще има китара и други изненади.

Идеята на фестивала е да даде шанс на млади и талантливи автори на песни в стил "рок", както и да привлече нови и непознати изпълнители и групи от цялата страна. Организаторите искат да помогнат на участниците да се популяризират и да ги качат на професионална сцена, за да покажат своите умения.

Части от шоуто ще бъде заснети и отразени в предаването "Рок с Милена" по "БНТ - Свят" и БНТ 2 и ще бъдат излъчени три пъти за една седмица. За победителите ще има и отделно ТВ представяне, за което бъдат заснети повече техни изпълнения.

Предварително заявилите участие групи изпратиха свое демо на нова песен, с която ще се състезават в конкурса. Одобрените ще се появят в следния ред:

Сряда (26 септември):

Response (София)
Downer Kill (Пловдив)
Attic Noise (София)
Parallax (София)
Full Circle (София)
Crashbrake (София)

Четвъртък (27 септември):

Ренегат (Пловдив)
Scream Of Desire (Девин)
Headmaster (Варна)
Немо (София)
Soundprophet (София)
Fanagoria (София)
Rare Breed (София)

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички