Синът на Борис Ковач идва с новата си група Howling Owl


Синът на Борис Ковач идва с новата си група Howling Owl

3693

На 17 септември, сякаш като по поръчка за Деня на София, в Чешкия център, радиофестивалът Alarma Punk Jazz на програма "Христо Ботев" ще посрещне Howling Owl.

Концертът на сформираното наскоро в Грьонинген, Холандия, инди-авангард- поп дуо ще се състои в Чешкия център от 20.30 ч.

В Howling Owl са Евия Вебере от Латвия (или "от страната на приказките", ако се осланяме на официалната биография на дуото), и Лав Ковач от Войводина, "избягал от нажежения асфалт на поствоенна Сърбия", според същия източник.

Първото официално издание на двамата ще излезе наесен, но това далеч не е първата група, в която работят заедно. Преди Howling Owl са пост-джаз/ърбън/ретро рок-ен-рол секстет - Phantasmagoria, и квaртет на Евия Вебере. Лав Ковач е твърде добре познат у нас като барабанист на формациите на гениалния си баща Борис Ковач Ritual Nova и La Campanella, а на Запад – в същата роля в психеделик-джаз квартета Kuhn Fu. Музиката на Howling Owl e интересна конфигурация от жанрове, инструменти, творчески решения и неочаквани завои, нещо като нойз, нещо като скандинавски поп, нещо като електро-пънк… и дори да не е "изобщо като нищо на света", е продукт на онази естествена сплав между професионализъм и детско любопитство, която все по-рядко срещаме днес у новите групи.

Непосредствено преди Howing Owl да излязат на сцената в Чешкия център, се гответе за уникална среща с Crocs In Tears - пост-екологичния индъстриъл/ембиънт проект на Веселин Тенев (познат на едни от Мъртви поети, а на други – от предаванията си по програма "Христо Ботев" от близкото минало). Формацията е родена от другата страна на Атлантическия океан и концептуално води "отвъд екологията". Някои пиеси звучат като спомен от датска психиатрична клиника от началото на ХХ век, други – като 29 000 гумени патенца, изсипани от аварирал китайски танкер в океана, трети – като отглас от антиутопията на Айова сити… Общото е, че всички те по един или друг начин действат като "рибено масло за вашата душа". Всъщност творчеството на Crocs In Tears е доста разнообразно, а в Чешкия център очаквайте и доволно количество музиканти на живо, които ще пресъздадат различни пиеси в невиждана до момента светлина, огласиха организаторите.

Билети в "Дюкян Меломан", Ticketplus и Eventim: 10 лв. (предварителна продажба) и 15 лв. на входа на Чешкия център преди концерта
http://www.ticketplus.bg/news.php?nid=347
http://www.eventim.bg/bg/bileti/howling-owl-crocs-in-tears-sofi-ceski-centr-407988/event.html

Както MySound.bg извести своевременно, в същата седмица Alarma Punk Jazz представя още две апетитни събития: японският авангардист Йошио Мачида във Второ студио на БНР на 14 септември (съвместно със сдружение "Наш свят") (http://bnr.bg/post/100598413/ioshio-machida-otnovo-na-alarma-punk-jazz-chetiri-godini-po-kasno) и концерт на Dayin (BG), Skittish Arm (USA) & Raeppen (UK) в Чешкия център на 18 септември (съвместно с Amek Collective) (https://www.facebook.com/events/750572738402399)

Чешкият център е на улица "Г.С.Раковски" 100.

Повече информация - на:

Howling Owl:
https://www.youtube.com/channel/UCGybPv7pCTWgGyORq0N_Jqw
https://soundcloud.com/howling-owl
www.howlingowl.net

Crocs In Tears:
https://www.youtube.com/watch?v=dF53XEtV4CU
https://soundcloud.com/alarma-punk-jazz/crocs-in-tears-07092015

Alarma Punk Jazz:
https://www.facebook.com/alarmafest
http://bnr.bg



Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички