Sofia Live Club откри новия си сезон... Рут-инно!


Sofia Live Club откри новия си сезон... Рут-инно!

4749

Аз пак да си кажа: Рут Колева го може!

В дни на тотална национална апатия, изглежда само тя от родните изпълнители е в състояние да натъпче догоре Sofia Live Club без каквато и да е фанфарна реклама. При това от дистанция в хиляди километри. Защото в момента се е блиндирала студийно в далечен Амстердам и кацна в София само за няколко часа - колкото да разклати любимия си клуб в столицата, страната и на Балканите. Самата тя го каза по време на концерта.

Рут
е специална!

Защото за албум и половина (досега) творчество, успя да изгради толкова емблематичен стил, че никой не би могъл да я обърка. Все едно да не разпознаеш Вая Кон Диос или Род Стюърт (Rod Stewart) например.

Рут е завършен професионалист!

За който родната поп музика е прекалено, ама прекалено тясна. Въпрос на броени месеци (евентуално години) е, Колева да стане значима музикална звезда, поне в половин Европа. Албуми, сингли, видео клипове, колаборации, участия ... всичко е премерено и изпипано в брилянтна последователност.

Тя работи с такъв инат и методичност, че неуморният й труд няма как да не се изплати с признание. Таланта й изобщо няма да го анализираме в случая. Той е ушеваден!

Рут е боец!

Мен лично ме вдъхновява. Толкова е млада, а така зряло асфалтира родната ни задъхваща се сцена. А щом това девойче може да пребори системата професионално, значи всеки би могъл да опита! Ама стига толкова патос за интро, нека да спомена и повода за него.

Рут Колева откри новия сезон в Sofia Live Club с промоция на новото си EP - "Future Sweet" на 14 септември. В шоуто взеха участие и част от специалните гости Rebelites, Southwick, Riverman, BassCatz и Sound Solutions, заедно с които вокалистката е създала 5-те трака, включени в диска.

Бендът на певицата е почти в постоянен състав от няколко години насам и включва: Теодор Иванов – барабани, Елена Ангелова – перкусии, Стоян Джаферов – китара, Симеон Петрунов – бас, Филип Александров – клавишни, Волен Милчев и Ралица Николова – беквокали.

След вяло посрещане от иначе многобройната публика в перфектния, както винаги SLC Колева пое нещата РУТ-инно и за норматив строи агитката плътно пред сцената, за да й e наблизо за абсолютния хит "Близо". Оттук нататък партито започна в пълен блясък и за новите парчета, беше вдъхната супер атмосфера.

В ЕР-то "Future Sweet" влизат песните:

1. "Slow Fire" fr. Rebelites
2. "Нищо друго" fr. Southwick
3. "Heartful" fr. Riverman
4. "Moving Forward" fr. BassСatz
5. "Heaven" fr. Sound Solutions


Ето и официалното инфо за тях, взето едно към едно от прес рилийза:

"Slow Fire" е пилотното парче в EP-то и е съвместно дело на Рут и свежата реге банда Rebelites, с която тя се запознава покрай трибют на Боб Марли (Bob Marley). Веднага след това решават да направят песен заедно. Идеята се ражда много бързо. Следващата стъпка, която предстои, е видео към "Slow Fire".

"Нищо друго" е великолепна колаборация с новото име на качествената българска музика – неподражаемата фънк формация Southwick. Парчето е плод на дълга подготовка и за първи път беше представено по време на Годишните музикални награди на БГ радио през април тази година. Песента ще бъде включена и в дебютния албум на Southwick, който предстои да излезе през ноември.

"Heartful" е общ проект на Рут и Радослав Славчев (Riverman), който тя харесва като музикант от много години. Ето защо песента става факт за няколко дни.

"Moving Forward" е по музика и текст на BassCatz и Илия Григоров. За кратко време песента влезе в ротации в много международни радиостанции. Звучи дори и в австралийския ефир. Видеото към нея е един от първите български клипове, излизали в канал в престижната платформа на Youtube - VEVO.

"Heaven" е резултат от взаимодействието между Рут и Sound Solutions, заедно с които преди време тя решава да направи парче за музикален конкурс. "Heaven" се ражда след дълги и вдъхновяващи часове работа, продължили няколко месеца. Песента е създадена благодарение на Ясмин Исинов и Огнян Гърков, както и на гост музикантите Александър Георгиев (китара) и Цветан Чобанов (саксофон).

80 минути, включващи и един РУТ-инен бис, се изнизаха неуловимо, точно 5 часа преди обратния полет на Колева към Амстердам. Нещо от сорта "на работа съм, ама ще отскоча в нощните часове до България да попея на едни готини хора в един готин клуб, и пак се връщам за нов работен ден".

Ето затова Рут е обичана и харесвана.

Затвърди го и с поканата си всички в клуба да снимат и записват на воля изпълненията й, защото (цитирам) "музиката е за споделяне и аз няма да тръгна да ви ям сиренето или да ви карам колите"!

Така че, хора, споделяйте Рут!

Тя музицира в едно съвсем друго за родните "стандарти" измерение!

Дори това да не е вашият стил музика, аплодирайте татуираното момиче, защото е смело и упорито.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички