Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти l София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика
Led Zeppelin Symphonic с нова дата през септември

Sofia Live Club откри новия си сезон... Рут-инно!


Sofia Live Club откри новия си сезон... Рут-инно!

4758

Аз пак да си кажа: Рут Колева го може!

В дни на тотална национална апатия, изглежда само тя от родните изпълнители е в състояние да натъпче догоре Sofia Live Club без каквато и да е фанфарна реклама. При това от дистанция в хиляди километри. Защото в момента се е блиндирала студийно в далечен Амстердам и кацна в София само за няколко часа - колкото да разклати любимия си клуб в столицата, страната и на Балканите. Самата тя го каза по време на концерта.

Рут
е специална!

Защото за албум и половина (досега) творчество, успя да изгради толкова емблематичен стил, че никой не би могъл да я обърка. Все едно да не разпознаеш Вая Кон Диос или Род Стюърт (Rod Stewart) например.

Рут е завършен професионалист!

За който родната поп музика е прекалено, ама прекалено тясна. Въпрос на броени месеци (евентуално години) е, Колева да стане значима музикална звезда, поне в половин Европа. Албуми, сингли, видео клипове, колаборации, участия ... всичко е премерено и изпипано в брилянтна последователност.

Тя работи с такъв инат и методичност, че неуморният й труд няма как да не се изплати с признание. Таланта й изобщо няма да го анализираме в случая. Той е ушеваден!

Рут е боец!

Мен лично ме вдъхновява. Толкова е млада, а така зряло асфалтира родната ни задъхваща се сцена. А щом това девойче може да пребори системата професионално, значи всеки би могъл да опита! Ама стига толкова патос за интро, нека да спомена и повода за него.

Рут Колева откри новия сезон в Sofia Live Club с промоция на новото си EP - "Future Sweet" на 14 септември. В шоуто взеха участие и част от специалните гости Rebelites, Southwick, Riverman, BassCatz и Sound Solutions, заедно с които вокалистката е създала 5-те трака, включени в диска.

Бендът на певицата е почти в постоянен състав от няколко години насам и включва: Теодор Иванов – барабани, Елена Ангелова – перкусии, Стоян Джаферов – китара, Симеон Петрунов – бас, Филип Александров – клавишни, Волен Милчев и Ралица Николова – беквокали.

След вяло посрещане от иначе многобройната публика в перфектния, както винаги SLC Колева пое нещата РУТ-инно и за норматив строи агитката плътно пред сцената, за да й e наблизо за абсолютния хит "Близо". Оттук нататък партито започна в пълен блясък и за новите парчета, беше вдъхната супер атмосфера.

В ЕР-то "Future Sweet" влизат песните:

1. "Slow Fire" fr. Rebelites
2. "Нищо друго" fr. Southwick
3. "Heartful" fr. Riverman
4. "Moving Forward" fr. BassСatz
5. "Heaven" fr. Sound Solutions


Ето и официалното инфо за тях, взето едно към едно от прес рилийза:

"Slow Fire" е пилотното парче в EP-то и е съвместно дело на Рут и свежата реге банда Rebelites, с която тя се запознава покрай трибют на Боб Марли (Bob Marley). Веднага след това решават да направят песен заедно. Идеята се ражда много бързо. Следващата стъпка, която предстои, е видео към "Slow Fire".

"Нищо друго" е великолепна колаборация с новото име на качествената българска музика – неподражаемата фънк формация Southwick. Парчето е плод на дълга подготовка и за първи път беше представено по време на Годишните музикални награди на БГ радио през април тази година. Песента ще бъде включена и в дебютния албум на Southwick, който предстои да излезе през ноември.

"Heartful" е общ проект на Рут и Радослав Славчев (Riverman), който тя харесва като музикант от много години. Ето защо песента става факт за няколко дни.

"Moving Forward" е по музика и текст на BassCatz и Илия Григоров. За кратко време песента влезе в ротации в много международни радиостанции. Звучи дори и в австралийския ефир. Видеото към нея е един от първите български клипове, излизали в канал в престижната платформа на Youtube - VEVO.

"Heaven" е резултат от взаимодействието между Рут и Sound Solutions, заедно с които преди време тя решава да направи парче за музикален конкурс. "Heaven" се ражда след дълги и вдъхновяващи часове работа, продължили няколко месеца. Песента е създадена благодарение на Ясмин Исинов и Огнян Гърков, както и на гост музикантите Александър Георгиев (китара) и Цветан Чобанов (саксофон).

80 минути, включващи и един РУТ-инен бис, се изнизаха неуловимо, точно 5 часа преди обратния полет на Колева към Амстердам. Нещо от сорта "на работа съм, ама ще отскоча в нощните часове до България да попея на едни готини хора в един готин клуб, и пак се връщам за нов работен ден".

Ето затова Рут е обичана и харесвана.

Затвърди го и с поканата си всички в клуба да снимат и записват на воля изпълненията й, защото (цитирам) "музиката е за споделяне и аз няма да тръгна да ви ям сиренето или да ви карам колите"!

Така че, хора, споделяйте Рут!

Тя музицира в едно съвсем друго за родните "стандарти" измерение!

Дори това да не е вашият стил музика, аплодирайте татуираното момиче, защото е смело и упорито.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички