Спечели книгата "Доктор Джаз. Д-р Емил Илиев, или изкуството да лекуваш с музика"


Спечели книгата "Доктор Джаз. Д-р Емил Илиев, или изкуството да лекуваш с музика"

1912

Както обещахме, любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" продължава.

Предложението този път е от нашите приятели в ИК Унискорп, в чийто каталог излезе книгата "Доктор Джаз. Д-р Емил Илиев, или изкуството да лекуваш с музика". Автор на творбата е д-р Татяна Вълова-Илиева, под редакцията на Виолета Цветкова. Премиерата на биографията се състоя в рамките на първото издание на международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев" под патронажа на президента Румен Радев в курортния комплекс "Боровец" между 5 и 9 август.

Двама от вас получават уникалния шанс да се сдобият с луксозната творба. Имената на късметлиите ще бъдат изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

На кой популярен български скулптор доктор Емил Илиев поръча проекта за паметник на маестро Вили Казасян в Банско?

Крайният срок е 17.00 часа на 23 септември, петък.

Пишете на: ivokitsov@yahoo.com

Subject: Za igrata/Dr.Jazz

Оставете GSM номер за обратна връзка.

Всеки има право да участва само веднъж.

Верния отговор - както винаги, ще ви подскаже MySound.bg!

Успех на всички!*

Настоящето прелюбопитно четиво едва ли ще остави безразлични хората, чувствителни към историите на големи личности. На 16 октомври 2022 година героят на "Доктор Джаз" – д-р Емил Илиев, щеше да празнува 75-ия си рожден ден, но съдбата избра друг път за него. Именитият лекар дерматолог, съчетаващ класическата с традиционната източна медицина, и създател на най-обичания джаз фестивал у нас си тръгна от този свят след зараза с коронавирус през 2020 г. Почти две години по-късно неговата съпруга – д-р Татяна Вълова-Илиева, реши да разкаже невероятната му житейска и професионална история.

Защо е интересно животът на Доктора да бъде събран в биографично издание? Истината е, че не всичко, създадено и преживяно от него, намира място в тази в книга. Томчето обаче представя по увлекателен начин многобройните събития и срещи с хора, белязали съдбата на всеотдайния лекар и ценител на изкуството, създал джаз фестивала в Банско в години, когато градчето още няма славата на европейски курорт. Книгата е документално четиво, базирано на разказите на д-р Татяна Вълова-Илиева за общия им път и на споделяните от Доктора лични истории преди срещата им през 1997 години. В досегашните издания на фестивала са взели участие над 500 изпълнители от цял свят.

Тази книга не е подробна, суха биография. Това е емоционално документално четиво за Доктора. Не за икона, а за многопластова личност с огромна енергия и любопитство към света, човек със своите добродетели и слабости, с природната дарба да бъде и преуспяващ, и състрадателен. Животът му е достоен за филмов сценарий, пъстър, изненадващ, наситен с изстрадана мъдрост и поука за всички – от една златна писалка и пророческите думи "Българино, ти ще станеш велик човек", изречени от ексцентричен австрийски предприемач, през перипетии и трупане на знания от Далечния Изток до крайния Запад, до осъществяването на най-смелите си мечти в България… Приятно пътешествие по стъпките на д-р Емил Илиев, който лекуваше телата с най-доброто от медицината, а душите – с музика".

*Предоставената лична информация е защитена и ще бъде използвана само за нужната идентификация на спечелилите, без да бъде предоставяна на трети лица, като ще се съхранява при необходимите условия за конфиденциалност.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички