Спечели книгата "Сбогом, Мариане" на Кари Хестамар!


Спечели книгата "Сбогом, Мариане" на Кари Хестамар!

2068

Както обещахме, любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" продължава с ново изкушение за участие в "Голямото лятно четене".

Предложението отново е на нашите приятели от издателство "Знаци", в чийто каталог се появи поредното меломанско четиво - книгата "Сбогом, Мариане" на Кари Хестамар.

Двама от вас получават уникалния шанс да се сдобият с луксозната творба. Имената на късметлиите ще бъдат изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

В кой албум на Ленърд Коен е включена знаковата му песен "So Long, Marianne"?  

Крайният срок е 16.00 часа на 2 септември, петък.

Пишете на: ivokitsov@yahoo.com

Subject: Za igrata/So Long, Marianne

Оставете GSM номер за обратна връзка.

Всеки има право да участва само веднъж.

Верния отговор - както винаги, ще ви подскаже MySound.bg!

Успех на всички!*

…На двадесет и две години Мариане Илен заминава с норвежкия писател Аксел Йенсен за гръцкия остров Хидра. Докато Аксел пише, Мариане се грижи за къщата. Един ден, докато Мариане пазарува в магазина за хранителни стоки, мъж я поканил да седне на масата при него и приятелите му. Той се представя като Ленърд Коен, тогава известен канадски поет. Когато непостоянният и експанзивен Аксел изоставя Мариане и новородения им син, заради друга жена, Ленърд се намесва и двамата започват една нова, нежна любовна връзка.

Допълнена от непубликувани по-рано стихотворения, писма и снимки, както и интервюта на авторката с покойния колос - певец, писател и артист Ленърд Коен, "Сбогом, Мариане" е интимен разказ за живота на Мариане Илен — от нейната младост в Осло през нестабилния ѝ романс с Аксел до живота ѝ в интернационалната колония на художници на Хидра през 60-те години на миналия век и след това.

"So Long, Marianne" на Коен е една от най-красивите любовни песни на всички времена. Темата на тази мелодия е всъщност пътешествието на Мариане Илен към нейното себеоткриване. За това пътешествие разказва искрено и увлекателно книгата "Сбогом, Мариане".

Преводът е на Дора Велева.

"You Want It Darker" е последният диск на барда, издаден приживе. В него той задава въпроси за човешката природа и за всемогъщия бог: девет пиеси, пропити от мисълта за смъртта.

*Предоставената лична информация е защитена и ще бъде използвана само за нужната идентификация на спечелилите, без да бъде предоставяна на трети лица, като ще се съхранява при необходимите условия за конфиденциалност.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички