Строят музей на АББА в стокхолмската митница


Строят музей на АББА в стокхолмската митница

7605

Музей, посветен на АББА (ABBA), ще отвори врати в Стокхолм идната година.

Той ще се помещава в стара сграда на митническите власти на кея върху площ от 6 500 кв. м. 

В неговия център ще бъдат разположени синтезаторът на Бени и китарата на Бьорн, които днес тънат под прах в настоящия  Дом на шведската култура.

При желание посетителите ще могат да влязат в пресъздаденото копие на звукозаписното студио "Polar Music". Те ще имат възможност да запишат в него собствена мелодия, да пеят караоке или пък просто да потанцуват, докато силуетите им се проектират на широк екран.

Входът ще струва 26 евро (245 крони).

Има идея в помещението ще бъдат интрепретирани възлови моменти от кариерата на шведския квартет от 70-е до 80-е, пик на неговата слава, и раздялата на музикантите през 1983.

АББА е най-успешният седемдесетарски поп проект. Албумите на Агнета, Ани-Фрид, Бени и Бьорн продължават да се харчат по 2-3 милиона екземпляра годишно.

През 2000 формацията получи оферта за ривайвъл срещу близо милиард долара. Мениджмънтът прие, но Агнета отказа поради ангажименти около записите на соловия си проект "Colouring Book" (2004).

Същата година тя аплодира поканата на кийбордиста на Дийп Пърпъл - Джон Лорд, да участва на живо в няколко шоута по презентацията на неговия албум "Beyond The Notes".

Именно Фелтског, нарушавайки дългогодишното намерение да не дава нито интервюта, нито коментари, се опълчи най-сериозно около сделката, според която Мадона откупи правата на хитовете на АББА, като обеща да покани евентуално Ани и Фрида за съвместни записи на някои от парчетата. 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички