Нели Петкова, Графа, Скандау и Стефан Вълдобрев на четвъртия "Парк фест". Полет с балон е хитът на събитието в Студентския град между 29 септември и 2 октомври
Концертът в памет на Клиф Бъртън ще се състои в петък
Лауреатите на радиоконкурса за поп и рок "Пролет" ще бъдат обявени на гала в Sofia Live Club
Opeth и The Vintage Caravan на живо в Пловдив - още един паметен ден в историята на Античния
Турнето на Михаела Филева продължава с концерти в Пловдив, Стара Загора, Смолян и Кърджали
По "Пътя на среброто" с Даниел Гарсия трио
Spice New Year – грандиозно 90’s парти навръх Нова година в Inter Expo Center
Hammerhead (BG) с концерт в памет на Клиф Бъртън
Deadscape ще открият концерта на Draconian в София на 1 октомври
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени представят млади изпълнители на Sofia Summer Fest 2022
Маргарита Хранова, Петя Буюклиева и Михаил Белчев с отличия от международния фестивал за поп и рок "София" 2022. Първата награда е за Delta Roosters
Sodom – метълизмът не е просто фаза

Субдибула с нова песен и видеоклип, подготвят албум


Субдибула с нова песен и видеоклип, подготвят албум

1951

През 2020 г. по случай 35-годишния си юбилей група Субдибула се събра отново и реши да започне работа върху материал за албум, но ситуацията около пандемията забави осъществяването на проекта.

Ветераните успяха да запишат първите четири песни чак в самия край на миналата година и началото на тази. В записите, освен основните членове на формацията Венци Дреников (клавишни, вокал), Петър Чухов (китара), Момчил Момчилов (китара) и Божидар Тренков (барабани), участват също Младен Несторов (бас, познат като член на Сленг), както и Ели Раданова и Йорданка Илова (беквокали). За пилотно парче избират песента "Деликатно мълчание", на която снимат и видеоклип. Музиката и текстът са на Венци Дреников, а аранжиментът – на групата.  Записът е осъществен в Toxity Studio (Борис Бончев) и Пиротска 92 (Галин Динев), смесването е дело на Момчил Борисов, а мастерирането – на Ангел Пенчев (студио "Дръмша").

Концепцията и режисурата на видеото са на Венци Дреников, оператор е Стоян Гребенаров, а над монтажа са се трудили Божидар Тренков и Венци Дреников.

В момента се работи по постпродукцията на второ видео – по песента "Джуди", а до края на този месец ще бъдат представени и останалите от четирите нови композиции. Записите на четирите песни и клиповете се осъществяват с помощта на национален фонд "Култура".

Група Субдибула е създадена през 1985 година към Софийския университет "Свети Климент Охридски" и принадлежи към второто рок поколение на България заедно с банди като Орион, Соларис, Тестамент, Ахат, Ера, Конкурент, Контрол, Ревю, Нова генерация, Клас, Атлас и много други. Репетират и свирят пред публика в театралната зала на СУ през периода 1985 – 1989 г., където организират и първия в България рок клуб "113+". Участват в първите рок фестивали (на първия са съорганизатори с Университетския клуб за естетическо възпитание към СУ) и в много общи концерти. През 1989 г. заедно с колегите си от Клас създават свое звукозаписно студио и прекратяват концертните изяви. В периода 1990 – 1995 г. се занимават със звукозапис и експерименти в студиото си, а през 1995 г. спират своята активна музикална дейност. През 2003 г. се събират за записа на няколко неиздавани песни и инструментални пиеси като допълнение към сборния компактдиск "Вярно с оригинала". През 2005 – 2007 г. записват последния си засега албум "Personal Things", който издават в дигитален вариант чак през 2015 г. (Може да се чуе и види на http://subdibula.com/ )

Общо имат издадени 5 албума и една страна от винилова плоча, която поделят с Орион като част от поредицата BG Rock. Създатели са на "Монолит Мюзик Шоп Шоу" и "Среднощна тайна", музикално-театрални спектакли, които се осъществяват в клуб "113+" през 1988 – 1990 г.

Официален YouTube канал: https://www.youtube.com/Subdibula

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Мирослава Кацарова - "Теменужена"

Видео


Албуми


Мирослава Кацарова - "Теменужена"

Четвъртият албум на джаз певицата Мирослава Кацарова носи заглавието на една от десетте песни в него – "Теменужена",...

Най-четени новини


виж всички