Свещеното общество се събуди и изгря!


Свещеното общество се събуди и изгря!

6165

Още една чародейна нощ.

Щом има реге, значи има и магия.

Вечери като тази ми напомнят колко е важно посланието на музиката, заряда и отношението на артистите. Няма да спестя, че на събитието имаше малко хора, но за сметка на това нито един от присъстващите не бе случаен. Факт е обаче, че когато даваш любов, получаваш любов.

Просто е, нали?

Първо малко история за тези, които не са запознати с главните герои. По ред на номерата.

Sen I, или Александър Поплилов, е един от тримата вокалисти на суперуспешната родна реге банда RootsRocket. Той е от създателите на първия лейбъл за реге музика у нас. Неговото име се свързва и с първия голям реге концерт в България, а именно този на Julian Marley през юни 2005. Раста начинът на живот, позитивният възглед към света и вярата са само част от личността на Сен Ай. Музиката, от друга страна, е в кръвта му, както и талантът, с който е облагодетелстван да живее.

Digital Soul (Драгомир Тасков) се занимава с музика още от 6-годишен. Свири на виолончело 7 години по фестивали из цяла България и Европа. През 1998 сменя живия инструмент с пулт, впускайки се в необятния свят на електронната музика. Стиловете, сред които намира убежище, са дръм-ен-бейс, джънгъл, ембиънт, брейкбийт, както и трип хоп, джаз, брейкс, фънк и други подобни. В момента Драго (екс- Solid Circle) се вихри заедно с небезизвестния култов Gomez.

Krivak и Charoday са част от основателите и главни действащи лица в Chronic Vibez. Имената им винаги вървят едно до друго. Гео Манолов (Krivak) и Стефан Артамонцев (Charoday) са приятели от малки и съответно отношението им към музиката се реализира съвместно. Започват кариерата си през 2006г. и не след дълго основават собствена дръм-ен-бейс формация. Това, което различава Krivak и Charoday от останалите диджеи, е, че те създават музика. Тандемът има три парчета с видеоклипове към тях. Стилът на момчетата е непредвидим и това се вижда от продукцията, която концептуално не изневерява на идеите им, но всеки път е различна и суперидейна.

Какво събира тези четиримата?
 
One love! Любота и желанието за промяна!

Sacred Society е проект, в който участват също така Любен Кръстев (китарист на RootsRocket Band и Kozza Mostra), както и младият и талантлив тромпетист на Funky Miracle  - Георги Стойков. Беквокалите на парчето са записани от Volion (SouthWick), както и от самия Sen I. Текстът също е негов. Видеото е режисирано от Иван Иванов (GoodMorning Production), а оператор е Александър Антонов. Музиката е написана и обработена съвместно от Digital Soul, Krivak и Charoday.

Както каза режисьорът на лентата – "едни готини хора се събрахме и направихме един готин продукт". Всъщност, това е доста скромно мнение, защото резултатът от работата им е брутално добър. Текстът, посланието, музиката, кадрите, монтажът – всичко е безупречно изпипано. Видеото се върти в YouTube от една седмица, а вече е събрало близо 5 000 посещения, както и безброй позитивни коментари и реакции. Най-фрапантно и изненадващо за феновете е, че това е именно българска продукция. За жалост, явно, над родната ни сцена се носи черен облак, зад който хората често забравят, че се крие голямо слънце. "Свещеното общество" показва точно това. Изгряващият Райчо в началото на кадрите символично показва как трябва всеки от нас да се събуди и надигне от заспалото ни примирено всекидневие и да заблести над "нещата". Необходима е промяна, а тя се крие във всеки от нас и единствено ние сме способни да намерим ключа към нея. С ясни съзнания, чисти намерения; устремени и свободни можем да постигнем и невъзможното. "Sacred Society" всъщност е символ на едно широко отворено общество, обединяващо всички онези хора, които носят вярата в себе си, непримирени с неправдите в живота. Хората, с любов в съществата си.

Клуб Студио 5: трицветни сърца, усмихнати хора и неравноделни бийтове с акцент на слабо време. Ето така обобщавам събитието в едно изречение. Под всяко едно словосъчетание се крият още поне по 10 определения. Стартът бе даден от Reaction Selecta Crew и в частност от лъчезарния Антони. Още преди партито той подкани публиката с: " Който не ще реге на дъжд, има вариант за дъжд от реге". И последва порой...

Sen I се развихри на сцената като северноамериканско торнадо. Ако бях жури на някой музикален кастинг, щях да възкликна за него с мащабно гласище. 
Заедно с него на сцената бе и любимият ни Zafayah. Този пък, като хване микрофона и някак за секунди се слива с него. Подложи му бийт и чакай със зяпнала уста.

"Freestyle session" – ей това ми е любимо. Зад пулта са Krivak, Charoday и Digital Soul, прехвърляйки си "топката" от парче на парче. Пред тях си разменят реплики Зафата и Сен Ай. Кулминационният момент бе живото изпълнение на "Sacred Society", когато Sen I затвори очи и изкара парчето сякаш за последно.

Точно тези хора спомагат надеждата за така баналното "по-добро" да не изчезне. Те доказват с продукцията си, че когато стигнеш ръба, само една крачка те дели от това да полетиш.

Виж клипа ТУК!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички