Съновно преживяване с Криста Бел


Съновно преживяване с Криста Бел

4311

Ето че - най-после!, успяхме да се докоснем на живо за пръв път с нежното мистично творчество на Криста Бел (Chrysta Bell) в Sofia Live Club в мъгливата вечер на 17 ноември.

Събитието, отбелязващо деветия рожден ден на "Аларма Пънк Джаз", бе организирано в партньорство със sluchka Ltd и EpayGo.

Първи на сцената - точно в 21.30 ч., излязоха Две купета (Виктор Маринов, Ива Сторк и Борис Лазарков), облечени в дълги рокли и закрили главите си с бонета на прислужници, затвърждавайки еклектичното си и оригинално поведение на всяка своя изява. За незапознатите - музиката им е уникална смес от електроника, тромпет, чело и вокали. С всяка нота ни подгряваха за пътуването към "огледалния свят", в който малко след 22.00 ч. щеше да ни потопи главната героиня на вечерта.

Криста Бел премина покрай публиката заедно със своята банда с походката, която научихме така добре от агент Тами Престън в трети сезон на "Twin Peaks". Преди първото парче имаше кратка, записана аудио-визуална интродукция от самия Дейвид Линч. Титанът я описа като пойна птичка. Но ние това си го знаехме и точно по тази причина бяхме там. Тя откри концерта със сингълa си "Real Love" от албума "This Train". Никой не чакаше и минутка след първите извивки на гласа ѝ – публиката напусна сепаретата и масите на клуба и се струпа пред сцената, за да попие всяко движение на Криста Бел. Цяло чудо е, че представянето на новия ѝ сингъл "Undertow" не остави разплакан никой от присъстващите. Изпълнителката не спести нито грам емоция във вокалите си. Въпреки че е известна като певица и композициите и текстовете на песните ѝ са в тясна колаборация (или изцяло дело на) Дейвид Линч, агент Тами не пропусна да ни покаже и други музикални умения, нареждащи я до имена като Chelsea Wolfe и Anna Calvi например. За първото парче, лишено от вокали, тя без колебание, но с присъщата си  женственост, хвана китарата и подкрепи бандата в свиренето. Това не беше и единственият път, в който го направи.

Класическата и по-скоро консервативна структура на пиесите беше допълнена от сценичното ѝ поведение – с обрани и отработени движения. Криста сякаш не беше в 2017-та, а в едно друго време, на съвсем друга сцена. Тя беше певицата от ноар филма, в която фатално се влюбваш и цялата публика беше море, по което преминаваха нежни, дирижирани от нея вълни. Сигурно поне няколко сърца са казали "пук", когато изпълнителката слезе от сцената. Но за късмет, съвсем скоро се върна за бис от три парчета.

След бурни аплодисменти, Бел(исима) застана отново в светлината на пожекторите, и поде песента на Ник Кейв "Do You Love Me". Което - поне на някои от посетителите, се стори като реверанс към концерта на австралиеца в Белград в края на октомври.

Цялото събитие бе съновно преживяване, което със сигурност ще помним и по което ще въздишаме още дълго време.

Снимки на Серж Сетиян - в секцията "Галерия"

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички