Тейлър Суифт триумфира на MTV Music Awards 2022, Red Hot Chili Peppers - Световна икона


Тейлър Суифт триумфира на MTV Music Awards 2022,  Red Hot Chili Peppers - Световна икона

1996

Хитовата Тейлър Суифт (на снимката) отново спечели най-важното отличие - видеоклип на годината, на традиционната церемония по раздаване на MTV Music Awards (MTV VMA), която се състоя в Prudential Center, Ню Джърси, на 28 август.  

Призът беше връчен на 32-годишната певица за 10-минутната версия на песента ѝ "All Too Well: The Short Film". Това е един от нейните хитове от миналото, чиято премиера се състоя 2012 година. Суифт го презаписа след спор с бившата си звукозаписна компания. Видеото спечели и наградата за режисура.

Поп звездата използва благодарствената си реч да разкрие, че десетият ѝ студиен албум – "Midnights", ще излезе на 21 октомври. В полунощ официалният уебсайт на изпълнителката се срина, а в социалните мрежи тя сподели заглавието и обложката на новата колекция от 13 песни, описвайки я като "историите на 13 безсънни нощи, разпръснати из целия ми живот". "Това е колекция от музика, написана посред нощ, пътуване през кошмари и сладки сънища - сподели Тейлър - Пътищата, по които вървим, и демоните, с които се сблъскваме. За всички нас, които сме били на път да направим съдбовна грешка, докато седим будни в любов и страх, смут и сълзи. Но сме решили да продължим напред и да търсим - с надеждата, че може би, когато часовникът удари 12... ще срещнем себе си".

"Midnights" е първият диск на Тейлър Суифт с нови песни от почти две години насам. Предстои да видим дали тя ще продължи да се отдалечава от кънтри музиката, която първоначално я направи звезда, и от поп звученето в началото на 20-те ѝ години. Както MySound.bg вече оповести, последните ѝ две студийни заглавия, издадени през 2020 г. - "Folklore" и "Evermore", дадоха началото на преминаването ѝ към фолклорната и алтернативната музика. Миналата година изпълнителката счупи рекорд, поставен между 1965 и 1966 г. от The Beatles. "Fearless" (Taylor's Version), "Folklore" и "Evermore" достигнаха №1 във Великобритания в рамките на 259 дни, подобрявайки рекорда от 364 дни на легендарната британска група.  

Основните конкуренти на поп звездата в тази категория на MTV Music Awards бяха Ед Шийрън с "Shivers", Хари Стайлс с "As It Was", клипът "Way 2 Sexy" на рап триото Дрейк, Future и Young Thug, "Brutal" на поп певицата Оливия Родриго, "Woman" на Doja Cat и видеото "Industry Baby" на хип-хоп изпълнителите Lil Nas X и Джак Харлоу. В категорията "Албум на годината" спечели британският артист Хари Стайлс с "Harry's House". Той надделя над сънародничката си Адел, американската звезда Били Айлиш, канадеца Дрейк и пуерториканеца Bad Bunny.

Тазгодишната награда "Световна икона" бе присъдена на знаменитата калифорнийска рок група Red Hot Chili Peppers. Антъни Кийдис и компания бяха отличени и в категорията за най-добро рок видео за парчето "Black Summer".

Ники Минаж беше удостоена с Vanguard Award на името на Майкъл Джексън и спечели приза за най-добро хип-хоп видео за песента "Do We Have a Problem?" в сътрудничество с Лил Бейби.

Сред останалите призьори се наредиха Bad Bunny, Били Айлиш ("Happier Than Ever" - “Песен на годината”), BTS, Lil Nas X, Джак Харлоу и Maneskin. Водещи на церемонията бяха Ники Минаж, Ел Ел Кул Джей и Джак Харлоу. Сред атракциите на галата бе изявата на Джони Деп в ролята на "Лунния човек".

MTV Video Music Awards се раздават от MTV Music Channel от 1984 г. и са едни от най-авторитетните отличия за създаването на видеоклипове. Отличниците традиционно се награждават със статуетки под формата на астронавт в скафандър със знаме, върху което е изобразено логото на канала, припомнят световните агенции.
 

Отличниците 2022:

VIDEO OF THE YEAR

Taylor Swift – "All Too Well" (10 Minute Version) (Taylor's Version)

ARTIST OF THE YEAR

Bad Bunny

SONG OF THE YEAR

Billie Eilish – "Happier Than Ever"

BEST NEW ARTIST

Dove Cameron - WINNER

PUSH PERFORMANCE OF THE YEAR

December 2021: SEVENTEEN – "Rock With You"

BEST COLLABORATION

Lil Nas X, Jack Harlow – "Industry Baby"

BEST POP

Harry Styles – "As It Was" - WINNER

BEST HIP-HOP

Nicki Minaj ft. Lil Baby – "Do We Have A Problem?" - WINNER

BEST ROCK

Red Hot Chili Peppers – "Black Summer" - WINNER

BEST ALTERNATIVE

Måneskin – "I WANNA BE YOUR SLAVE"

BEST LATIN

Anitta – "Envolver"

BEST R&B

The Weeknd – "Out Of Time"

BEST K-POP

LISA – "LALISA" - WINNER

VIDEO FOR GOOD

Lizzo – "About Damn Time"

BEST METAVERSE PERFORMANCE

BLACKPINK The Virtual | PUBG

BEST LONGFORM VIDEO

Taylor Swift – "All Too Well" (10 Minute Version) (Taylor's Version)

BEST CINEMATOGRAPHY

Harry Styles – "As It Was"

BEST DIRECTION

Taylor Swift – "All Too Well" (10 Minute Version) (Taylor's Version)

BEST ART DIRECTION

Lil Nas X, Jack Harlow – "INDUSTRY BABY"

BEST VISUAL EFFECTS

Lil Nas X, Jack Harlow – "INDUSTRY BABY"

BEST CHOREOGRAPHY

Doja Cat – "Woman" - WINNER

BEST EDITING

ROSALÍA – "SAOKO"

GROUP OF THE YEAR

BTS

SONG OF THE SUMMER

Jack Harlow – “First Class

ALBUM OF THE YEAR

Harry Styles – "Harry’s House"

Всички наградени - ТУК

Снимка: Animato Music/UMG

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички