Теодосий Спасов пак свири We Are Water за Световния ден на водата


Теодосий Спасов пак свири We Are Water за Световния ден на водата

4045

Теодосий Спасов ще гостува в Експо Баня София за специален концерт по повод Световния ден на водата - 22 март.

Изявата на кавалджията е от 19 ч. утре, 23 март. Виртуозният изпълнител и композитор ще се представи с двама музиканти, които също като него имат отношение към смесване на традиционната балканска музика с влияния от световната джаз, поп и етно музика. Това са пловдивчаните Мирослав Турийски - пиано и Александър Леков - бас. Както MySound.bg вече писа, те са едни от най-активните млади музиканти, поддържащи джазовия клубен и концертен дух на града. Често свирят заедно, но и всеки един от тях участва в най-различни проекти в страната и чужбина. Теодосий Спасов е един от първите в България, които подкрепят каузата на фондация We Are Water. Гостите в Експо Баня София ще имат удоволствието да чуят и авторската му композиция "We Аre Water", която Теодосий посвети специално на този толкова ценен природен ресурс - водата. Вход е свободен.

Както знаеш, миналата година Тео изпълни композицията с формацията Небесни струни.

Събитието е организирано от Международна фондация We Are Water със съдействието на "Рока България" и съмишленици. Датата е определена с резолюция на Международна конференция по околната среда и развитието (UNCED) в Рио де Жанейро, Бразилия, през 1992. Оттогава всяка година на този ден по цял свят се организират събития, които насочват вниманието на жителите на планетата към проблемите с намаляващите чисти водни ресурси. Основната тема на Световния ден на водата, определена от ООН, тази година е Water Аnd Food Security. Фокусът е върху огромните и непрекъснато нарастващи разходи на водни ресурси за производството на храни за задоволяване на нуждите на населението.

Концертът на Теодосий Спасов ще даде началото на изложба детски рисунки на тема "Вода", организирана от фондация We Are Water, съвместно със Съюз Сороптимист ИнтернешънълБългария. Изложбата ще представи творби на деца от ателие "Прегърни ме", дневен детски център за деца с увреждания "Св. Николай Чудотворец", Бургас, от Дома за деца с умствена изостаналост "Свети Стилян Пафлагонийски" в с. Кошарица и други деца в неравностойно положение или със специални потребности. Възпитанието да цениш богатствата на природата и да бъдеш отговорен започва още от най-ранна възраст, и това доказват децата с рисунките си.

На 24 март (събота), най-малките ще са поканени да видят "Приказка за спасената река" – авторски екоспектакъл за деца на Свилен Стоянов, реализиран с подкрепата на Сороптимист Интернешънъл – клуб Варна.

Предстои тази вечер Теодосий да открие Деветия европейски музикален фестивал във Варна на сцената на операта в морския град. Спасов ще свири със саксофониста Гжеч Пиотровски и неговия Уърлд Оркестра, в който са млади музиканти от Полша.  

Програмата на инициативите на Международна фондация We Are Water и "Рока България", посветени на Световния ден на водата, е публикувана в интернет на адрес www.bg.roca.com и на сайта на форума Международен воден мост 2012. Повече информация за Световния ден на водата и дейността на We Are Water - на:

www.wearewater.org .

Soroptimist International
(SI)

Съюз Сороптимист Интернешънъл България е част от SI Europе и съществува като такъв от 2002, като първият клуб в България е създаден през 1992. Темата за двугодишния период 2011 - 2013 на организацията е "Soroptimist  за вода и храна" с акцент върху безопасна вода за сигурен живот, а съюзът в България насочва усилията си в дейности по ранно обучение относно това как да запазим водата.

В инициативата в Експо Баня София организацията участва с материали, предоставени от клубовете от Бургас, Варна и София.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички