The Weeknd се отказва от сценичното си име


The Weeknd се отказва от сценичното си име

1345

Поп звездата The Weeknd се завръща към корените си, като възстановява своята истинска самоличност - Eйбъл Тесфайе, и обещава, че ще "убие" сценичното си име.

В социалните мрежи като Twitter, където изпълнителят на хита "Blinding Lights" има 17 милиона последователи, и Instagram (55,6 милиона последователи), профилите му са с двете самоличности едновременно. Това е еволюция, която не е случайност, обяснява 33-годишният певец, който е роден в Канада в семейството на етиопци, пред модното списание W. В интервюто той говори за "катарзис".

"Достигнах до момент, в който се готвя да затворя главата "The Weeknd". Ще продължа да правя музика, може би като Ейбъл, а може би и като The Weeknd. Но искам да убия The Weeknd. И ще го направя… Наистина се опитвам да сваля тази кожа и да се преродя", казва музикантът. Той планира да използва сценичното си име за последен път за следващия си албум, върху който работи в момента. "Като The Weeknd съм казал всичко, което мога". Със сценичното си име роденият в Торонто певец започна да се изявява в YouTube и се утвърди като един от най-големите музиканти в периода между 2010 и 2020 г. В разгара на пандемията от COVID-19 през 2020 г., четвъртият му албум - "After Hours", постигна световен успех, а хитът "Blinding Lights" се превърна тогава в най-стриймван в платформата Spotify. Изпълнителят навлезе и във филмовата индустрия. Той и Лили Роуз Деп взеха участие в продукцията "Идолът" на HBO.

Нейната премиера се състоя в рамките на 76-ия филмов фестивал в Кан.

Снимка: eonline

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички