Титанично сред акцентите на Аполония 2018


Титанично сред акцентите на Аполония 2018

2507

"Титанично" е сред акцентите на тазгодишните празници на изкуствата "Аполония". Както MySound.bg вече писа, поредното - 34-то издание, на фестивала за българско кино, театър, класическа и модерна музика, литература и изобразително изкуство с участието на артисти от страната и чужбина, които ще покажат най-актуалните си творби, спектакли, пърформънси и изпълнения, се провежда в Созопол от 31 август до 8 септември. "Титанично" - музикалиият спектакъл, вдъхновен от подвига на музикантите на "Титаник", е в културния афиш на феста в амфитеатър "Аполония" от 21.00 ча 5 септември.
 Ексцентричната версия на последните часове на най-тъжно известния британски лайнер, показваща за пръв път как храбрите музиканти на кораба забавляват публиката до самия ѝ край, е интрепретирана от Милица Гладнишка. Потъването на "Титаник" не спира нито мореплаването, нито желанието да се открие Америка, нито дързостта да се правят титанични неща: и шедьоври, и безобразия. Дори напротив - от титаничните провали може да се роди голямо изкуство!
В спектакъла участват още Михаил Йосифов (тромпет), Борис Таслев (контрабас), Васил Спасов (пиано) и Атанас Попов (барабани), а текстовете са дело на Петя Русева и Мария Mоева.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Видео


Албуми


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Пет години след като издадоха успешния и пълен с хитове "10 1/2", Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени...

Най-четени новини


виж всички