Том Кийфър – Гласът на Пепеляшка в София


Том Кийфър – Гласът на Пепеляшка в София

5052

Том Кийфър (Tom Keifer) в София, или Cinderella в камерно издание, част от турне на единствен самостоятелен албум ("The Way Life Goes") от преди 2 години, от който чухме точно 3 песни всичко на всичко. Което е прекрасна новина, съгласете се!

75-минутният сетлист на легендарния глемър Том (вдясно на снимката) включи цели 10 класики на "Пепеляшка"-та, плюс по един смазващ кавър на динозаврите Rolling Stones и The Beatles в бисовата част. Стегната плейлиста само за фенове до гроб, атакували зала "Христо Ботев" - "сърцето" на Студентския (чалга) град, в дъждовната октомврийска вечер.

Изключително удачен подбор за съпорт от българска страна. Група Sevi в топформа след наскоро приключилото 4-месечно европейско турне. Рали, Деси, Илиян, Павката и Севи са в еуфория, че подгряват великия Чичо Том. Личи им много. Дават всичко от себе си с 40 минути бързи рок тракове. Звук – доста приличен при сравнително ниско ниво.

Раздават се не на макс, а на супермакс (имаше и такава култова група). Светлана пее като хала и непрекъснато анонсира хедлайнъра. Както трябва да бъде. Перфектен съпорт. Над 700 души оценяват раздаването и приветстват Sevi повече от горещо.

След леко ненужно 40 минутно размотаване, в залата вече има около 1 300 души, предимно от "старата глем школа". Суперприятно впечатление прави присъствието на половината български рок елит. По стените на освежената зала висят гигантски спартакиадни пана с надписи "Българска федерация по волейбол" или нещо подобно. Хич не са рок-ен-рол или глем, ама карай.

Том Кийфър и бандата му влизат ударно в шоуто с "Fallin' Apart Аt Тhe Seams" на Cinderella от 1988. Силата на звука се вдига с няколко степени (по хедлайнърски) и минава някаква критична граница, за да стане почти фатална мазня.

За капак Том се оказва с болно гърло, ама това ни го признава чак на 7-мата песен "Don't Know What You Got", в която трябваше да пее и жена му Савана, но и тя се оказва болна. Кийфър (УЖ) я набра по телефона, за да слуша как пеем на припева, ама пустият телефон така и не светна поне да се види, че има някой от среща. Нищо де, шоубизнес!

Не може да се отрече обаче, че Том пя величествено, борейки се с болест и озвучаване в стил "плоча на ранния Аспарух Лешников". Фронтменът на Cinderella се изцеди до край, а малко преди финалното "Gypsy Road" буквално избухна на бийтълс-кавъра "With А Little Help From My Friends".

На 54 години, харизмата му е все така смазваща както в онези славни глемърски времена от 80-те и началото на 90-те. Изключително ПОЛЕЗЕН концерт за българската публика. Уроци по себераздаване в неблагоприятна ситуация.

Сетлистът, публикуван в Интернет, не е точен. Прекопиран е от предишно участие. В София Том Кийфър пропусна две песни от самостоятелния си албум ("The Flower Song" и "Cold Day In Hell") за сметка на най-първата песен на Cinderella "Night Songs", едноименна от дебютния албум през 1986.

А знаете ли какво е казал в бекстейджа басистът на ТомБили, на басиста на Sevi – Рали? Казал му е: "You are my hero!". Готино, а? Особено във времена, в които Рокът в България се крепи на все по-изтъняващ косъм. За съжаление!

Благодарим ти за раздаването, Том Кийфър!

Сетлистът:

Fallin' Apart Аt The Seams (Cinderella song)
It's Not Enough
A Different Light
Somebody Save Me (Cinderella song)
Shake Me (Cinderella song)
Heartbreak Station (Cinderella song)
Don't Know What You Got (Cinderella song)
Nobody's Fool (Cinderella song)
Solid Ground
Night Songs (Cinderella song)
Coming Home (Cinderella song)
Shelter Me (Cinderella song)

Бис:

It's Only Rock 'n' Roll (The Rolling Stones cover)
With A Little Help From My Friends (The Beatles cover)
Gypsy Road (Cinderella song)

Снимки на Тонина Манфреди - в секцията "Галерия"

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички