Три Дни на тангото с концерти на дуо Ranas и квартет Silencio


Три Дни на тангото с концерти на дуо Ranas и квартет Silencio

4096

Тангерин представя фестивала "Дни на тангото" в Централен военен клуб, София, между 11 и 13 декември.

Събитието, включващо шоу-концерти и танцувални вечери с прочути танцьори, музиканти и диджеи на аржентинско танго от цял свят, ще се проведе в София за 12-ти пореден път, отбелязвайки Деня на тангото, 11 декември. Тази година организаторите обещават най-грандиозното честване на празника досега - невероятен тридневен фестивал, който ще потопи столицата в магията на аржентинското танго.

Има по нещо за всички, които обичат тангото. За танцуващите - серия от семинари за различни нива, водени от гостуващи именити танцьори. Кулминациите на фестивалните вечери ще бъдат два танго бала (т.нар. Гран милонги) с полунощно шоу на гостуващите танцови двойки и с участието на известни танго-диджеи от Европа и Аржентина. Тези, които предпочитат да слушат и гледат аржентинско танго, ще могат да се докоснат до магията на музиката и танца по време на специалните шоу-концерти в петък и събота в красивата концертна зала на Централния военен клуб.

Програмата на фестивала включва следните два концерта, за които могат да бъдат закупени билети предварително: 11 декември, петък, 19.00 ч. -  дуо Ранас (Аржентина) с шоу на водещи таньори от България и 12 декември, петък, 19.00 ч. квартет Силенсио (Аржентина/Уругвай/Германия) и танцьорите Леандро Палу (Аржентина) и Мария Циациани (Гърция)(на снимката).

Събитието ще бъде открито от дуо Ранас. Буеносайреските музиканти ще представят музика от последния си албум, съдържащ традиционни танга в характерните за тандема авторски аранжименти, които карат пиано и бандонеон да звучат като цял оркестър. Двамата са добре познати на любителите на тангото както в Аржентина, така и по света. След като свирят в продължение на 3 години в митичното кафе "Тортони" в Буенос Айрес, през 2007 бандонеонистът Леандро Шнайдер и пианистът Пабло Скиафино решават да кръстят своето дуо Ранас, да запишат първия си албум и да тръгнат на първото си световно турне. И албумът, и турнето, имат небивал успех и поставят началото на една от най-успешните съвременни дуо-формации, свирещи традиционно танго. Три  албума и 16 световни турнета по-късно, двамата най-накрая ще кацнат и в София директно от Буенос Айрес, за да свирят за първи път на източно-европейска сцена. С тях на концерта ще се представят с шоу водещи танцьори на танго от България, сред които са Добрин Недев, Мира Цветкова, Влади Петров и Мария Узунова.

За втората вечер в София пристига легендарният квартет Силенсио, който ще представи музиката на великите оркестри от Златната ера на тангото. Независимо дали свирят като квартет, секстет или оркестър, музикантите  знаят как да прелъстят и развълнуват публиката. Техните многопластови изпълнения черпят вдъхновение от музиката на традиционните оркестри на Буенос Айрес от средата на 20-и век и легендарните стилове на Пулиезе, Д’Ариенцо, Биаджи, Ди Сарли и Гоби. В основата на Силенсио е талантливият аржентински пианист, аранжор, изследовател и педагог Роджер Елу, който е един от главните двигатели на бума на живата танцувална танго музика в Европа. За концерта на Силенсио в София с него пристигат още трима водещи музиканти на оркестъра: уругвайският бандонеонист Хосе Луис Бетанкор, аржентинският цигулар Амадео Еспина и контрабасистът Вини Холценкамп от Германия. На сцената ще видим и  изключителната танцова двойка Леандро Палу и Мария Циациани.

Леандро и Мария са утвърдени професионални учители и танцьори на аржентинско танго, които ръководят една от водещите танго академии в Лондон. Те редовно пътуват из Европа да водят семинари и да участват във фестивали и спектакли, а дългият списък на постиженията им включва участия в лондонския "Уест Енд", в прочутото телевизионно шоу Strictly Come Dancing, както и в множество фестивали и спектакли в столицата на тангото Буенос Айрес.

Билети за концертите могат да бъдат закупени в мрежата на "Тикет Плюс", с каси в "Дюкян Меломан", магазини "Фотосинтезис", "Ориндж" и други, както и онлайн на www.ticketplus.bg.

Повече информация за участващите артисти и всички събития от програмaта може да намерите на официалната страница на фестивала www.dninatangoto.com.

Проектът е финансиран от Столична програма "Култура" на Столична община за 2015 и се провежда с любезното съдействие на Посолството на Република Аржентина.

www.facebook.com/tanguerin

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички