Рут Колева е първият български артист, подписал с мейджър компания. "Superpower" преди ар-ен-би примата Мейси Грей на концерта ѝ у нас
Deva Premal & Miten в България: Timeless. НДК се превръща в храм на 15 октомври
Украинската прог/стоунър рок сензация Stoned Jesus отново в София
Нели Петкова, Графа, Скандау и Стефан Вълдобрев на четвъртия "Парк фест". Полет с балон е хитът на събитието в Студентския град между 29 септември и 2 октомври
Концертът в памет на Клиф Бъртън ще се състои в петък
Лауреатите на радиоконкурса за поп и рок "Пролет" ще бъдат обявени на гала в Sofia Live Club
Opeth и The Vintage Caravan на живо в Пловдив - още един паметен ден в историята на Античния
Турнето на Михаела Филева продължава с концерти в Пловдив, Стара Загора, Смолян и Кърджали
По "Пътя на среброто" с Даниел Гарсия трио
Spice New Year – грандиозно 90’s парти навръх Нова година в Inter Expo Center
Hammerhead (BG) с концерт в памет на Клиф Бъртън
Deadscape ще открият концерта на Draconian в София на 1 октомври

Уикенд с квартета Tapi Project от Индия в Пловдив и София


Уикенд с квартета Tapi Project от Индия в Пловдив и София

1533

6 август (събота) – 21.00 ч. – Bee Bop Café (Пловдив) заедно с Ambient Folklore
7 август (неделя) – 20.00 ч. – Singles (НДК, вход А4, София) заедно със Surbahar Live Band

Кой казва, че лятото е само черноморски сезон?

Tapi Project, ърбън-инди-фолк феноменът на Сурат (щата Гуджарат), отново е на турне в Европа. За четвърти път в кариерата си и за първи път след пандемията. Започнаха европейската си обиколка като хедлайнъри на фестивала "Джаз на село" в Камен бряг в последния ден на юли, а в първия уикенд на август ще бъдат специални гости на радиофестивала "Аларма Пънк Джаз" на програма "Христо Ботев". Първо в Пловдив в събота и после в София следващата вечер.

Групата пристига с нов албум ("Khuda ne mere") и този път в пълния си състав – Йогендра Санияуала (китари, композиции), Суати Минакши (глас, и то какъв!), Гоурав Кападия (барабани) и Бижу Намбияр (бас, клавишни). Стилът на квартета е някъде на границата между инди-рока и "новите градски песни", а маниерът на пеене и гласовият диапазон на Суати ни карат неволно да се замислим за Ане Брун, за Бьорк, за Дженис Джоплин… само че с текстове на хинди и гуджарати и с характерните за субконтинента вокални техники. Влиянията в музиката на Tapi Project, както може да се очаква в днешния глобализиран свят, са в доста широк спектър – от Radiohead до пакистанската певица Абида Парвин, вливащи се сякаш като притоци в голямата река, от която групата взима името си – Тапи в щата Гуджарат.

"Като говорим за сцената в Индия днес, не можем да я разглеждаме изолирано от сцената в Пакистан, в Бангладеш и въобще в региона. И този "градски фолк-рок", който свирим ние, има своята сцена и в Пакистан – дори повече, отколкото в Индия", твърди създателят на групата Йоги Санияуала. Музиката, която свирят Tapi, този градски инди-фолк-рок, разказва съвременни градски истории, но с щипка древна мъдрост, самоирония и характерния за жанра философски съзерцателен мрак – сякаш сте седнали на здрачаване и си водите задушевен разговор с Джони Кеш, Бърт Йенш или Бони Принс Били. Музикалната вселена на Tapi, както казват самите те, е вдъхновена от човека, а не от машината. И именно оттам идва и тази топлина, която чувствате, когато попаднете на техен концерт – сякаш сте си у дома със стари приятели, с които отдавна не сте се виждали.

На 6 август (събота) в Пловдив специални гости на Tapi Project в Bee Bop Café са музикантитеот друг един любим на публиката на "Аларма" квартет - Ambient Folklore в състав Петър Делчев (електрическо хърди-гърди), Евгени Чакалов (8-струнна баритонова електрическа китара), Юлия Узунова (клавишни и саунд дизайн) и Петър Тодоров (електрическа перкусия). Концертът започва от 21.00 ч.

На 7 август (неделя) в София преди Tapi на сцената на преродилия се клуб "Сингълс" (НДК, вход А4) ще излезе Surbahar Live Band на Павел Стойчев в експериментален алтернативен състав – Елица Алексиева - цигулка, Димитър Бакърджиев - саксофон и Татяна Йосифова (позната на публиката от Исихия, Davvid Project и предишния състав на Ambient Folklore) – глас. Самият Павел Стойчев, освен на барабани и електронни устройства, в този формат свири и на електрическа китара. Концертът започва точно в 20.00ч.

Събитието във Фейсбук за Пловдив (6 август, събота) - https://www.facebook.com/events/1205632156668402
Билети:в EpayGo-https://epaygo.bg/2376346777и на касите на EasyPay

Събитието във Фейсбук за София (7 август, неделя) - https://www.facebook.com/events/575057980768456
Билети: в EpayGo - https://epaygo.bg/3899581205и накаситенаEasyPay

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=mAs1Xh7hUSI

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Мирослава Кацарова - "Теменужена"

Видео


Албуми


Мирослава Кацарова - "Теменужена"

Четвъртият албум на джаз певицата Мирослава Кацарова носи заглавието на една от десетте песни в него – "Теменужена",...

Най-четени новини


виж всички