В памет на Анди Флечър: филмът "Depeche Mode. Завръщане" на Георги Тошев и Владимир Андонов по bTV тази неделя


В памет на Анди Флечър: филмът "Depeche Mode. Завръщане" на Георги Тошев и Владимир Андонов по bTV тази неделя

1579

bTV ще излъчи филма "Depeche Mode. Завръщане" на журналиста Георги Тошев и Владимир Андонов от поредицата "НепознатиТЕ" от 16.30 ч. тази неделя

Както MySound.bg своевременно огласи, съоснователят на Депеш Мод Андрю Флечър почина на 60-годишна възраст. В края на 70-те години, заедно с Мартин Гор и Винс Кларк той основава групата Composition Of Sound. С привличането на певеца Дейв Гахан, те променят името си на Depeche Mode. Музикантът издава 17 албума със знаменитата  група, последният от които е "Spirit" от 2017 г. Покойният е въведен в Залата на славата на рок-ен-рола през 2020 г.

В "Depeche Mode. Завръщане" се разказва за перипетиите на групата и силата, която кара музикантите да се завърнат на сцената след 30 години успешна кариера и драматични обрати в личните им съдби. Филмът ще върне феновете в началото на 80-те, когато съставът се сформира, за да мине през драматичните моменти за членовете му и стига до наши дни. Георги Тошев намира близки съратници на британците като режисьора на клиповете им и композитора Алис Орфиъс, които обясняват феномена Depeche Mode.

"В този филм се отразява времето на три поколения меломани. Как се промениха светът и музиката, как се промениха тези три момчета, които днес са мъже със своите отговорности, страхове и успехи? Това за мен беше интересно, работейки над филма. Много ми помогнаха хора от екипа на Depeche Mode, които разказват за живота зад кулисите и за влиянието на тяхната музика", разказва Тошев.

Ще видим кадри от пресконференция в Германия, на която Анди Флечър емоционално разказва за влиянието на групата върху меломаните в страни от бившия Източен блок. Той говори с любов и признание за почитателите на Depeche Mode в България.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички