Валентин Велчев води коледното хоро по БНТ


Валентин Велчев води коледното хоро по БНТ

1739

Носителят на наградата "Певец на годината 2021" Валентин Велчев ще води коледното хоро по БНТ.

Любимецът от "Пирин фолк" ще бъде специален гост в коледната програма на националната телевизия. Музикантът ще изпълни една от най-обичаните си песни – "Коледно хоро",  в празничното издание на предаването "Иде нашенската музика" с водещи Даниел Спасов и Милен Иванов. Премиерата е по БНТ1 навръх Коледа – 25 декември от 13.30 ч., а повторенията са по БНТ 2 от 12.35 ч. на 29 декември и 30 декември от 2.35 ч., както и по БНТ 4 на 28 декември от 3.30 ч. и 1 януари от 6.00 ч.

Както MySound.bg вече огласи, стиховете на "Коледно хоро" са написани специално за Валентин Велчев от живия класик на българската литература Найден Вълчев, автор на златните хитове  "Една българска роза" (Паша Христова), "На всеки километър" (Коста Карагеоргиев), "Някога, но не сега" (дует Ритон), "Чудо" (Васил Найденов) и още десетки други. Музиката е дело на певицата Антония Рангелова и това е втората композиция, която тя прави за младия изпълнител. Първата им обща творба "Благословен" той представи на миналогодишното издание на "Пирин фолк" и двамата се оказаха успешен творчески тандем. Аранжиментът е на един от най-добрите ни композитори Светослав Лобошки, който е създал и други хитове на Валентин Велчев като "Пирински орли", "Татковина", "Наздраве" и "Ванга".

"Декември е месецът на сбъднатите чудеса! Сбъдна се и моята мечта - да имам самостоятелна коледна песен! Има много песни, посветени на Рождество Христово, но исках моята да е различна - не само да се запее, но и да се заиграе", казва певецът. Заедно с него на сцената в празничната фолклорна програма на БНТ са и танцьорите на "Иде нашенската музика".

"Коледно хоро" е във всички стрийминг платформи като iTunes, Tidal, Deezer и Amazon, а в Spotify е сред най-слушаните български празнични песни през декември.

"Коледно хоро" в YouTube: https://youtu.be/ncLQUXN4A58
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички