Велики P.I.F. и веч' ще е така: невиДимо присъствие


Велики P.I.F. и веч' ще е така: невиДимо присъствие

2705

Любимците P.I.F. изнесоха два концерта под името "Приказката P.I.F. невиДИМО". 

На 14 април бяха в новия и абсолютно жесток рок клуб The Brick Port във Варна, където в края на март успешно забиха и Остава (https://www.facebook.com/events/442344000978833). А в съботната вечер на 16 април (https://www.facebook.com/events/489081449538139) зарадваха верните си фенове в столичния клуб Mixtape.

На сцената редом до музикантите от P.I.F. -  Иван Велков(китара и клавишни), Мартин Профиров (барабани) и Христо Михалков (бас китара) се качиха трима емблематични за българската рок сцена фронтмени. Гост-вокалисти и на двете събития бяха Свилен Ноев от Ostava, Ерсин Мустафов от Jeremy? и Владимир Михайлов от ReWind.

Концертът в рок клуб Mixtape в подлеза на НДК (перфектна организация на входа!) започна ударно малко след 21.00 ч. с песента "Обещавам" с вокал Ерсин, към който веднага се присъедини Влади. Последва "Вали", а след това Свилен избухна на "Цялото небе". На другите изпълнения им изпуснах края кой коя точно пя, защото момчетата се сменяха непрекъснато, свиреха и пееха заедно, подкрепени от бандата.

И като на всеки концерт на P.I.F. сега, както и на всички изяви преди с непрежалимия Димо, емоциите взеха връх от първата изсвирена нота и останаха силни до самия край на вечерта. Много често микрофонът бе насочен директно към хората пред сцената в претъпкания клуб, които пееха с пълно гърло и съвсем вярно всички текстове…

Акцент на гига бе и първото музикално сценично представяне на Филип Велков, синът на Иван Велков. Момчето изсвири брилянтно китарите на "Невидимо дете", докато баща му бе на пианото. Запомнете името на Филип, това момче е мегаталантливо и тепърва ще го гледаме по концерти!

Отново нямаше разделение публика – музиканти, а сливане – спонтанно, перфектно, магично. Усещането беше сякаш сме на купон в уютния хол на нечий дом и част от приятелите свирят, а другите пеем. Не видях никой да стои равнодушен, всички танцуваха, снимаха, но най-вече пееха с пълно гърло. Всички се усмихваха и изглеждаха адски щастливи. Всички усещаха невиДимо присъствие.

И веч' ще е така… защото времето внезапно спря и ние оставаме тук.

Сетлист

1. Обещавам
2. Вали
3. Цялото небе
4. Кой си ти
5. Времето внезапно спря
6. Всеки ден
7. Песен
8. Свободен от теб
9. Горим
10. Отлъчен
11. Седем
12. Камбаните
13. Оставам тук

14. Колело
15. Невидимо дете
16. Приказка
17. Сън в съня

Снимка: Eli Deli

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички