Вокална група Радиодеца с концерт в Първо студио на БНР


Вокална група Радиодеца с концерт в Първо студио на БНР

1884

Малките певци от вокална група Радиодеца с диригент Илина Тодорова се завръщат на сцената на Първо студио на БНР с концерт "Пейте с Радиодеца" от 19.00 часа на 27 май.

След  дълга пауза и огромно очакване, с усмивки и много настроение те ще зарадват малки и големи с любимите песни на състава. Подготвили са и много изненади.

"С нетърпение споделям, че две нови песни намериха своето място в репертоара на най-малкия състав на радиото -  "Приятелството" по музика и текст на очарователната композиторка Биляна Ангелова и аранжимент на младия китарист Щерион Пилидов и "Песен за пристанището Ел Баба" по музика на Полина Цвяткова и аранжимент на талантливия диригент, композитор и продуцент  Любомир Денев–син", споделя продуцентът на детска музика в радиото Десислава Константинова.

Водещ на концерта ще бъде Диляна Трачева. Програмата включва песни от репертоара на вокална група Радиодеца, написани специално за тях от съвременни български композитори - "Гъбарска песничка" по музика и аранжимент на Васил Делиев и текст на Виктор Самуилов, "Танцуващото куче" по музика на Георги Костов с текст на Лиана Даскалова и аранжимент на Руслан Карагьозов, "Една добра мушичка" по музика и аранжимент на Владимир Джамбазов и текст Атанас Звездинов и "Ботушите на Заю" по музика и аранжимент на Руслан Карагьозов и текст на Панчо Панчев.

Специални гости са блестящите джаз инструменталисти Тодор Бакърджиев – тромпет, Димитър Горчаков – пиано, Петър Кривицки – бас и Стю Иванов – барабани. Квартетът и децата ще разкажат по различен начин своята "Гледна точка" по музика на Александър Христов с текст на Татяна Балова и аранжимент на Венцислав Благоев, както и  историите за "Два разплакани микроба"- музика Борислава Танева, текст Богомил Гудев, аранжимент Христо Йоцов и "Котка" по музика и аранжимент на Любомир Денев, текст на Маргарита Лапева.

Билетите за концерта са в продажба в мрежата на www.eventim.bg и в Рекламно-информационния център на БНР (София, бул. "Драган Цанков" №4).

Снимка: Ани Петрова

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички