Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Време за фолклор


Време за фолклор

3814

Зала 1 на НДК ще посрещне за първи заедно на сцената си едни от най-успешните частни фолклорни формации и артисти у нас, обединени във "Време е за фолклор".  Спектакълът ще бъде поставен от 19.30 ч. на 15 април. Ценителите на българския фоклор ще имат възможност да се насладят в една единствена вечер на майсторските изпълнения на ансамбъл Чинари, Мистерията на българските гласове, Стоян ЯнкуловСтунджи и 101 каба гайди. Именитите участници ще представят най-добрите си ефектни танци, песни, музика и сола, преплетени в 90-минутна истинска фоклорна приказка. В нея ще се включат още и група Еtnotix и трио Булгарина.
Във "Време за фолклор" ще прозвучат вълшебните вокали на Мистерията на българските гласове, които миналата година издадоха новия си албум "BooCheeMish" с участието на Лиса Джерард и не спират да обикалят Европа и света с концерти по представянето му. Авторитетният български хор е номиниран няколко пъти и е носител на "Грами" от 1990 година. 
Великолепните танцьори от  Чинари (на снимката) през декември 2018 отбелязаха бляскаво 25-тата годишнина от създаването си. Той е първият частен ансамбъл у нас. През годините неговият хореограф, основател и директор Асен Павлов създава 13 авторски спектакъла, които радват публиката всяка година преди Коледа. Чинари са удостоени с едни от най-престижните награди у нас за спектаклите си през последните годиниИКАР, "Кристална лира", грамота и почетен знак "Златен век" – печат на Цар Симеон Велики за принос в развитието на българската култура и "Златна муза" 2018. Ритъма "Време за фолклор" ще усетим със Стоян Янкулов – Стунджи, който не спира да ни изненадва с участието си в различни интересни проекти. Един от най-изявените ни и талантливи перкусионисти участва в много записи на джаз, поп и етно музика, което съществено е повлияло на уникалния му стил на свирене. Изпълнението на "Вода" в дует с Елица Тодорова, достигна 5-то място в "Евровизия" от 2007 г. Стунджи ще има и общо изпълнение с Чинари Дръмс и 101 каба гайди.  И за да е пълна и пъстра фолклорната картина на спектакъла, на сцената ще стъпят именно те - гайдарите от 101 каба гайди. Формацията ще бъде водена от емблeмaтичния ѝ pъĸoвoдитeл и основател Kocтaдин Илчeв, който е един от най-известните майстори на каба гайда в България. Съставът е с рекорд в "Книгата на Гинес" oт май 2012 година, когато 333-ма гайдари на възраст от 6 до 66 години се разписват с невероятно майсторско изпълнение на "Народна сюита".  Билети могат да бъдат намерени в системата на Ticketportal.bg и още в Билетен център на НДК, билетна каса на "Арена Армеец", бензиностанции ОМВ и магазини Orange.
Събитието във Фейсбук ТУК.  Билети - ТУК.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички