Всички аплодисменти за Soundprophet и Der Hunds!


Всички аплодисменти за Soundprophet и Der Hunds!

8121

Концерти на Soundprophet и Der Hunds са взривоопасни дори сами по себе си!

Но в комбинация просто не са за изпускане, защото и двете банди носят най-ценното на алтернативната музика в себе си. Всъщност, до известна степен Soundprophet и Der Hunds дефинират българската рок/алтърнатив сцена към момента - като две крила на едно и също мелодично и в същото време мощно движение за музика, заради самата музика. В дни на x-фактори и фалшиви герои, истинските събития като концерта в "Строежа" определено накланят везните в правилната посока, поне за около три часа.

На 25 февруари група Soundprophet се завърна след продължително отсъствие заради смяна на басист. Но новият човек на позицията Жоро определено вече е станал част от голямото Soundprophet семейство. Въпреки паузата, или може би благодарение на нея, новите парчета "Revelation" и "Antimatter" (със стабилен принос откъм бившия басист Митака) са факт и доказателство, че бандата се е изкачила една крачка напред и нагоре. В Soundprophet има особено очарование и то се дължи на майсторското преплитане на лични, нежни вокали, с мощни рифове, както и на харизмата на вокалиста Пепо на сцената. А преходът от "Without Words", "Dead Nature" и "Animal" към по-новите композиции не е нищо друго, освен стремително развитие на една група по пътя към създаване на собствен стил. Колкото до Der Hunds – това е най-мощната банда в радиус от хиляди километри. Ядрената  ѝ енергия е неудържима, солата - извисяващи, а звукът просто разбива всичко по пътя си. Те са много добри, когато изпълняват собствените си "Mr. Blister", "Homesick", "Waterfall" и новата песен "Better Than You" или още по- новото, наречено набързо специално като за концерта "бавно" парче, и са също толкова добри със "Spoonman" на Soundgarden или "Them Bones" на Alice In Chains с Пепо като втори вокалист.

С мощния, мачкащ звук и уникалните вокали на Боби Косатката, Der Hunds е най-чиста проба рок, електрически сън, който не се среща често с марка BG.

Затова и заслужаващ всички аплодисменти накрая... Снимка: Димитър Граматиков

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички