30 години Остава! Празнуваме ги с турне и нов албум на алтърнатив рок ветераните


30 години Остава! Празнуваме ги с турне и нов албум на алтърнатив рок ветераните

1887

Тази година, една от най-емблематичните български банди Остава ще отбележи 30 години на сцена с национално турне под наслов "30 години Остава" и нов - шести студиен албум.

Момчетата стартираха отбелязването на годишнината си ударно с видео към най-новия сингъл "Мама" и анонсиране на първите дати на големите си концерти. Официалната промоция на диска предстои в Sofia Live Club на 20 май, на 7 октомври турнето ще бъде закрито с голям концерт в зала 1 на НДК в София. Малко преди това - на 20 септември, Остава ще събере феновете си и в Античния театър в Пловдив. Още дати и градове от списъка с концерти ще бъдат обявени допълнително.

Новото парче музикантите посвещават на най-ценния човек за всеки един от нас, а именно - мама. Емоционалната пиеса възпява майката, която винаги е опората, на която се облягаме в най-важните, трудни и съкровени моменти. Любовта и разочарованието всъщност са водещата линия в лириките, но ролята на майката също заема важно място както в живота, така и в песента.

Текстът и музиката на видеосингъла са дело на Свилен Ноев. "Когато песента беше само идея, в текста си пеех "mother" и се чудех каква дума мога да използвам на български, която да е толкова ясна и мелодична, и пробвах с "мама". В началото ми стоеше много странно, но мисля, че е хубаво човек да се самопровокира и в крайна сметка се получи един силно емоционален текст, възпяващ отчаянието до такава степен, че стигаш до там да се надяваш "Мама" да оправи нещата", разказва фронтменът.

За аранжимента групата продължава да работи съвместно с Георги Станев. Клипът с участие на над 40 души е заснет в галерия "Доза". Идеята за него отново е на съпругата на СвиленНевена Спасова, и е много интересна. Всички са заснети без лица и са доста разсъблечени. Но това е само намигване към разкриването на сюжетната линия.

Билети за всички концерти могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim и партньорските каси.
 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички