30 години след Воев - фестивал в памет на фронтмена на Нова генерация три поредни съботи около Димитровден


30 години след Воев - фестивал в памет на фронтмена на Нова генерация три поредни съботи около Димитровден

1544

Фестивал в памет на поета и музиканта на Нова генерация Димитър Воев ще се проведе в София три поредни съботи около Димитровден, с начало 22 октомври.

Надсловът за пореден път е Улица "Нов живот" по едноименната песен на Воев. За разлика от отбелязването на 20, а сетне  – и 25-годишнината след него обаче, тази година, за 30 години след Воев, негови последователи са решени да поканят всички ни на Ул. "Нов живот" Вх. ХХХ – като 30, изписано с римски цифри. Но и като три поредни Художествени интервенции, включващи по поне десет творби.

На 22 октомври от 15.00 ч. сте добре дошли в т. нар. Ап. 22 от Вх. Х на новооткритата "Алея Воев" в Борисовата градина в зоната зад Лятната сцена, за да се включите като повече от зрители в генерацията на художествено-поетичен пърфърманс. В рамките на събитието сте призовани да донесете свои снимки, вдъхновени от субкултурата на "тъмната вълна" и колективното сътворчество, свързана с Димитър Воев. Те ще са едно от свързващите звена към следващия Ап. 29 от Вх. Х на Ул. "Нов живот".

В него на съответния 29 октомври от 18.00 ч. пък ще се превърне социален център "Фабрика Автономия", на бул. "Тотлебен" 34. Художествена работилница с групово осигурени художествени материали, експозиция и видео дарк парти ще съчетаят там новогенерационните заряди на множество поколения, докоснати от Воев.

На 5 ноември от 18.00 ч. -  Вх. Х. Ап. 5, ще се открие изложба Ул. "Нов живот" в Cryptid Art Space на "Димитър Трайкович" 1. Това ще бъде третата локация от фестивала, в третата поредна събота.

Сред имената на виновниците за трите Димитровденски съботи във Вх. ХХХ попадат тези на разнородни творци и културтрегери като Явор Боянов, Магда Сталева - Hex Pixie, Станислав Беловски, Павлета Димитрова, Вероника Петрова - Ронко, Fashiongore, Йон Марс, Дими Дедиков, Маргарита Омар, Даниел Адърски, Теменуга Мишкова, Галина Лачева, Ивайло ДемидовИвашкин, На червено, както и Бистра Величкова, Стефан Иванов, Калоян Праматаров, Иван Димитров, Яна Пункина, Радослав Чичев, Александър Байтошев, Кристина Янкулова, Ася Радева, Златина Димитрова и други.

Линк към събитието във Фейсбук

Организатори: Неформална група фенове на Нова генерация. Завинаги!

Поздрави и до скоро виждане на събитията, на които ще можем да "зададем въпросите си към цяла нация. Завинаги".

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички