Американската група Battleme се завръща в София


Американската група Battleme се завръща в София

4405

Втори десант на американската рок банда Battleme предстои в България на 28 октомври, събота.  Групата идва отново по покана на столичния клуб "Терминал 1". Датата е част от турнето по презентацията на представя новия албум "Cult Psychotica", включващо над 20 концерта в цяла Европа. Първи на сцената в последната събота на октомври ще излязе родното трио The Black Swells
Battleme издаде новия си диск преди броени дни. Българската публика е една от първите, които ще го чуе и на живо. Актуалният сингъл "Testament" вече събира хиляди гледания в YouTube и се радва на голям успех сред феновете.  Формацията е позната най-вече благодарение на световноизвестната продукция "Синове на Анархията". Музикантите се заявиха с парчето "Burn This Town", което е и саундракът към финалния епизод от втория сезон на сериала.
През 2010 година фронтменът на Лайънс (Lions), Мат Дреник (Matt Drenik) превръща мазето си в Портланд, Орегон, в студио, където се фокусира върху работата по новия си проект. След усърдна работа,  избира 10 от общо 40 нови демо-песни, които включва в първия едноименен албум на бандата "Battlemе". Още няколко парчета на групата се появяват в третия сезон на сериала "Sons Оf Anarchy", включително и кавърверсия на "Hey Hey, My My" на Нийл Йънг (Neil Young).  
През годините бандата жъне редица успехи. Видеото към парчето "Touch" се появява в ефира на MTV (MTV Buzzworthy). По същото време съставът свири на фестивали като Music Fest NW, South Вy Southwest, Lobster Fest и други. Парчето "Lights" - в колаборация с Bob Thiele, е избрано в класацията на "10-те най-добри парчета на седмицата" от списание Esquire Magazine. През следващата година Дреник подписва с нов лейбъл – El Camino,  и резултатът е вторият студиен албум на бандата. С него тя получават високо признание от медии като Magnet Magazine, USA Today и American Songwriter. През октомври 2015 година Billboard Magazine излъчва парчето "Shake, Shake", част от следващия проект на Battleme - "Habitual Love Songs". Само месец по-късно песента влиза в листата на престижната сиатълска радиостанция KEXP като "Песен на деня". Албумът излиза през януари 2016. 
"Терминал 1" ще отвори врати в 21.00 ч., концертната програма започва в 22.00 ч.  със сет на The Black Swells. Гостите излизат на сцената в 23.00 ч. 
Билети - в мрежата на Eventim.bg - на цени от 12 лв. в предварителна продажба и 15 лв. на самата дата и на място. Каси – щандовете на Eventim на улица "6-ти септември" и в The Mall, Office 1 Superstore, OMV, Orange Center, Orange.bg, Usit Colours, Билетен център НДК, "Строежа", Български пощи, "Вастелс България", "Арена Армеец", "Технополис", Duende Travel София, книжарниците "Бард" и "На спирката", както и онлайн през сайта на компанията.  Организаторите препоръчват възможно най-ранното закупуване на пропуски.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички