Bazooka: За това става дума в рок-ен-рола!


Bazooka: За това става дума в рок-ен-рола!

4041

Гаражният рок изобщо няма сцена в България, което правеше участия на групи като Bazooka почти невъзможни.

Гравитираща на тънката граница между гараж рок и пънк, гръцката банда със закъснение намери пътя към България, но впоследствие пося една много истинска тръпка в София на 3 ноември.   

Адската шумотевица едва ли има по-добра родина на Балканите от Гърция, а в малката зала на Mixtape 5 Bazooka го доказаха, забивайки с пълна мощност и като за последно. Безкрайните инструментали, подхранвани от мощността на два барабана на сцената, създаваха електрическа пътека от 60-те до наши дни, докато музикантите избутваха границата на шума с всяка следваща песен.

На сцената бандата представлява един безкраен звук, докато песните преливат една в друга, а групарите не прекъсват нито за приказки, нито за благодарности, нито за обяснения. Просто свирят рок-ен-рол и принасят хората пред сцената в жертва на самите тях. Не ги интересува дали ги къпят с летяща бира, не им пука дали някой от членовете им е изчезнал в бекстейджа, не им пука за Mr.George. Просто свирят колкото сила имат и приключват, когато всички останали са останали без сили. И с кавър на "I Got A Right" на The Stooges, което е подобаваща точка в една демонстрация за това какво е истинския рок-ен-рол.

Въпреки че шоуто продължи до 1 през нощта, от групата извираше такава енергия, все едно може да трещи така до утре по същото време. Сетът ѝ неусетно се разтегли във времето, докато всички ежедневни глупости се оттекоха. Накрая остана най-важното. Музиката.

Това, което направиха гърците в Mixtape 5, само подчерта, че рок-ен-ролът е преди всичко издигаща емоция. Bazooka не бяха дошли да изнасят концептуален спектакъл, а да забият мъжки рок-ен-рол и го направиха така, че проглушиха ушите на всички присъстващи.

Слава богу, че дойдоха да го направят.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички