Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Частен самолет ще докара Avantasia в България за Midalidare Rock. Звездната формация замества Whitesnake като хедлайнър. Джейми Рашед и Caliberty откриват първата фестивална вечер


Частен самолет ще докара Avantasia в България за Midalidare Rock. Звездната формация замества Whitesnake като хедлайнър. Джейми Рашед и Caliberty откриват първата фестивална вечер

2057

Звездната немска формация Avantasia ще се включи като хедлайнър във второто издание на Midalidare Rock In The Wine Valley.

За да бъде възможно тяхното включване във фестивала в Долината на виното, ще бъде изпратен частен самолет до Швеция, където бандата има участие на 13 юли на Gefle Metal Festival, а на 14 юли ще свири в България. Принудителната промяна на афиша в първия ден на събитието беше наложена заради отложеното европейско турне на Whitesnake.

"Бяхме поставени в доста трудна ситуация, само броени дни преди фестивала. Първо искаме да благодарим на всички фенове за търпението през изминалите дни, в които екипът ни работеше денонощно, за да успее да  намери подходяща банда за 14 юли. Подобна смяна изисква много сложна логистика, свързана с предварително уточнени турнета и пътувания, но сме щастливи, че успяхме с Avantasia и сме сигурни, че второто издание на Midalidare Rock In The Wine Valley ще бъде незабравимо преживяване за всички", споделят организаторите.

Преди повече от 20 години, през пролетта на 1999 г., тогава само на 21, вокалистът на Edguy Тобиас Самет решава да скочи в дълбокото, за да изпълни мечтата си за солов проект, в който да работи с музикалните  си герои. Първият сингъл на Avantasia излиза през пролетта на 2000 година и с него е създаден нов музикален жанр – "метъл опера".

Avantasia имат осем студийни албума, пет световни турнета, безброй концерти на най-големите сцени в света и колаборации с легенди като Алис Купър, Клаус Майне и Рудолф Шенкер (Scorpions) и звезди, работили с Mr. Big, Queensryche, Within Temptation, Nightwish, Helloween, KISS, Saxon, Pretty Maids, Magnum, Kreator, Blind Guardian, Rainbow, Blackmore's Night и много други.

За Midalidare Rock In The Wine Valley бандата идва с близо 30 музиканти, като сред тях ще бъдат вокалистите Jørn Lande, Eric Martin, Adrienne Cowan, Bob Catley и др. Звездната симфоник метъл формация обещава  специален сет от над два часа с всичките си  хитове, както и съвсем нови парчета.

Междувременно стана ясно, че Midalidare Rock In The Wine Valley 2022 има собствен APP. Всеки, свалил приложението напълно безплатно от Google Play и Apple Store, ще може да пазарува продуктите от фестивала с 20% отстъпка. През него ще могат да научават последните новини около групите и фестивала. Ще могат да запазят своето настаняване или да закупят продукт с отстъпка. Освен това по време на Midalidare Rock през приложението ще бъдат обявявани срещи с бандите, различните атракции и събития през деня, рок куизове и други.

Фестът ще има и втора - афтър парти, сцена. На нея ще свирят само български групи, повечето от които местни. Те ще поддържат енергията и купона до ранните часове. "Основната ни идея е да подкрепим локални банди, които нямат много възможности за изява. Ние им даваме възможността да са част от подобно голямо рок събитие, но го правим и за всички фенове, които ще искат купонът на фестивала да не приключва в 24.00 часа", разкриват организаторите,  оповестявайки, че събитието ще бъде открито от българите от Caliberty . Те добиха популярност около участието на вокалиста им Джейми Рашед в "Гласът на България".  

Групата е създадена през 2019 г. от Джейми Рашед - вокал, Алекс Валериев - соло китари и вокал, Антон Пиперов - бас, клавир и вокал, и Алекс Ван Лазаров - барабани и вокал. Момчетата са обединени от идеята да представят първичната и класическа хард хеви рок музика. Стилът е познат на широката аудитория, но не е дотолкова експлоатиран в днешно време. Амбицията на музикантите е да се развиват заедно, покорявайки големите български и световни сцени, като се заобиколят с екип от хора които да работят за една висша цел, а именно създаването на качествена и стойностна рок музика. В началото на септември 2021 година  Джейми Рашед става част от формата "Гласът на България" като част от отбора на Любо Киров. Успява да достигне до полуфинал.

Опции за еднодневните билети, закупени за Whitesnake на 14 юли:

- Билетите ще важат за 14 юли, без да е нужна презаверка
- Билетите ще важат за ден по избор от фестивала, на 15 юли с хедлайнър Running Wild, 16 юли с хедлайнър Within Temptation и на 17 юли с хедлайнър Judas Priest.
- Пропуските могат да бъдат върнати от мястото им на закупуване до 14 юли.

Както MySound.bg нееднократно писа, Midalidare Rock In The Wine Valley ще се проведена 14, 15, 16 и 17 юли. На сцената в Долината на виното ще излязат Judas Priest, Avantasia, Within Temptation, Running  Wild, Ugly Kid Joe, The Dead Daisies, Silent Winter, Freedom Call, Firewind, Project Renegade, Alestorm, Ross The Boss, Scanner, Beyond Тhe Black, Shakra, The Broken Ravens и други.

Билетите, закупени за 2020-2021, ще важат за 2022 г. без да е нужно да се презаверяват. Пасовете за тазгодишното издание са в продажба в мрежата на Eventim.

Деца до 12 години влизат безплатно.

Пълна информация за Midalidare Rock In The Wine Valley 2022

https://midalidarerock.bg

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички