Dave Grohl вдига Foo Fighters на трупчета


Dave Grohl вдига Foo Fighters на трупчета

3248

Не, на кариерата на Foo Fighters (Фуу Файтърс) не е сложен край, въпреки слуховете, които бродят още от края на август, породени от признането на Dave Grohl, че "нов албум не се предвижда".

Фронтменът на бандата обаче не крие към днешна дата, че не е ясно кога отново ще подновят дейността си.

Последната обща изява на прочутата група бе пред 60 хиляди души в афиша на Global Citizen Festival в нюйоркския Central Park оня ден, където американците бяха поканени като част от концертната обиколка по презентацията на техния  албум "Wasting Light".

Както MySound.bg вече информира, звездният проект отнесе пет статуетки Grammy ("Грами") на тазгодишната церемония, а именно: за "Рок изпълнение" ("Walk"), "Рок песен" ("Walk"), "Хард рок/метъл изпълнение" ("White Limo$") и за "Най-добър видео филм" (документалния Foo Fighters: Back And Forth).

Преди да изсвирят "Learn To Fly", певецът обяви, че това е "последният концерт за много дълго време". "Не знам кога, но ние ще се видим отново", каза 43-годишният Grohl в края на шоуто. Но колко дълго е това "много дълго време", почудиха се феновете.

Ето как Dave еднолично обяснява ситуацията в Twitter: "Да... бях сериозен. Но наистина не съм сигурен кога отново ще започнем да свирим с Foo Fighteres. Чувствам се странно да го призная,но за нас е добре да се оттеглим за известно време. Това е една от причините все още да сме тук. Звучи ли логично? Бандата не е разтурена, просто е оставена в гаража. За малко. Ако трябва да съм честен, никога, дори в най-смелите си мечти, не съм си представял, че с Foo Fighters можем да стигнем толкова далеч. Имало е моменти, в които съм си мислел, че няма да оцелеем; мигове, в които ми се е искало да зарежа всичко. Но не! Не мога да се откажа от тази група. И никога няма да мога. Защото за мен тя не е просто не е просто група, а моето семейство. Моят свят!"

"Аз ще насоча цялата си енергия в довършването на документалния филм за Sound City и албума към него. Те ще бъдат издадени по света в много близко бъдеще. Година след старта му, това може би ще се окаже най-големият, най-важният проект, по който съм работил. Бъдете готови... той идва!", добавя вокалистът, който бе класиран на 4-то място в март за най-добрите фронтмени на всички времена от слушателите Xfm.

Дотогава гледайте DVD-то "Skin And Bones", записано в Pantages Theater, препоръчва MySound.bg.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички