Делегати и музиканти от над 20 държави в първото издание на Spike Bulgarian Music Showcase в Пловдив


Делегати и музиканти от над 20 държави в първото издание на Spike Bulgarian Music Showcase в Пловдив

2016

Близо 200 делегати и музиканти от над двайсет държави ще се включат в първото издание на Spike – българската музикална шоукейс конференция, в Пловдив между 26, 27 и 28 май.

Всеки участник във форума е доказан професионалист в музикалният бизнес. Три дни в активна работа в Града на тепетата ще прекарат топ музикални мениджъри, артистични агенти, специалисти по авторски и дигитални права и маркетинг и една голяма красива и артистична група музиканти. Интересът към някогашен Филипополис и възможностите, които предлага като културна столица на България, е много силен – това доказва списъкът от хора, които пристигат да споделят опита си, но и за да видят уникалните условия за музикален туризъм, които градът предлага. Също така представителите на глобалната музикална индустрия ще се запознаят с българската музикална сцена. Акцентът е върху младите артисти. През тези три дни в Пловдив ще бъдат и много представители на българската музикална индустрия.

Сред делегатите на Spike са:

-  Санди Греъм – едно от най-важните имена в канадската музикална индустрия с почти четиридесетгодишен опит в бранша. Санди е и основател на Record World International Cashbox и Record World International - две от трите най-основополагащи списания за музикалната индустрия в САЩ, редом до Billboard.

- Питър Астед - основател на дигиталните дистрибутори Musicbase и Distrosong, музикалният издател Musichelp Publishing и консултантската компания Musichelp, от чиито услуги са се възползвали повече от 10 000 артисти. Питър е основател на най-големия шоукейс фестивал в Швеция Live Аt Heart,както и на новия фестивал Future Echoes.

- Мария Каперска – родена в Пловдив, днес генерален мениджър на Phoenix Music International.

- Роберт Сингърман – познат като ключова фигура в развитието на таланти и нови технологии в музикалния бизнес. Представлявал изпълнители като R.E.M., James Brown, Suzanne Vega, 10 000 Maniacs и десетки други. Той работи като главен вицепрезидент на компанията Lyric Find, където се занимава с международно музикално издателство, лицензиране и монетаризиране на текстове и техните преводи, на издатели и композитори от целия свят към над 120 платформи, сред които Google Search, Amazon Music, YouTube Music, Deezer, Pandora, SoundHound, IHeartMusic. Робърт е бил директор на Европейския музикален офис към ЕС, на офисите за музикален експорт на Франция, САЩ и Северна Америка. Той е представлявал Бразилската музикална борса в Северна Америка и е създател на ЧАБ: Чили, Аржентина, Бразилия – музикално-търговска мисия, ежегодно от 2016 до 2020 г. Подпомагал е музикалните търговски мисии между множество държави, работейки с организациите CIMA, A2IM, ABMI, AMAEI, Sounds Australia, Sounds From Spain, както и с организации, конференции и офиси за музикален експорт в Латинска Америка, САЩ, Канада, Китай, Сингапур, Източна Европа и Корея.

- Мерле Дюринг - съосновател и изпълнителен директор на Black Harbour Entertainment – агенция, която предлага услуги не само в сферата на букинга с успехи по цял свят, но също така консултантски услуги по мениджмънт, мърчандайзинг и продажба и управление на билети. През годините е работила с групи от ранга на Sonata Arctica, Death Angel, Finntroll, Skámöld, Stam1na, Coroner, Pain Of Salvation, Twilight Force и още много други.

-  Анка Лупес -  основател на Mastering The Music Business – първата професионална музикална конференция в Румъния. Изпълнителен директор на INDIERO, асоциацията на румънските независими лейбъли и музикални издатели.

- Ана Линдхолм - Ей-енд-Ар (Артисти и Репертоар) и проджект мениджър към шведския независим лейбъл Icons Creating Evil Art.

Работните панели на Spike ще се състоят в Дома на културата "Борис Христов". Програмата - на:

https://spikeshowcase.com/bg/schedule/talks/

Най-важна част от Spike Bulgarian Music Showcase е музикалната програма в три прекрасни клуба в сърцето на Пловдив - Download, "Безистен" и бар Temple от 26 до 28 май.  Spike ще завърши с концерт на Римския стадион. Всички музикални събития са с вход свободен.

Цялата музикална програма по места и часове - тук:

https://spikeshowcase.com/bg/schedule/performances/#

Сред имената на музикантите се открояват A.L.E.K.S. , Iva, Jasmine Whale, TDK от България, прекрасната Sun от Франция, Bonander от Испания, Giudi от Чехия, The Magnettes от Швеция, MDMAR от Палма де Майорка, Satch от Великобритания - музикалната програма на конференцията е превъзходна с артисти от цял свят.

Всичко за артистите, които ще свирят на Spike, може да прочетете на този линк:

https://spikeshowcase.com/bg/artists

Spike Bulgarian Music Showcase е форум, който комбинира изпълнения на живо от музиканти с дискусии, образователни програми и нетуъркинг с международни делегати от бранша. Тяхната експертиза покрива широк спектър от важни понятия за музикалната индустрия, включително букинг на артисти и менажиране, регистрация на авторски права и отчисления, лицензиране на музика, синхронизация и дигитални технологии.

Spike Bulgarian Music Showcase се осъществява в партньорство и с подкрепата на община Пловдив, фондация "Пловдив 2019" и Българското национално радио.

Всичко за Spike Bulgarian Music Showcase - профила на участниците, музикалната и културната програма, панелите за дискусии ще бъде публикувана на https://www.facebook.com/spikeshowcase
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички