Quintet Colors за чиста радост. Супергрупата излиза на сцената в Sofia Live Club този четвъртък
Репортаж от първи ред на сцената: Ancient, Serpentine Creation, Ambroz и Historian в София
40 години от издаването на "Powerslave"! Ще го отпразнуваме с Raising Hell в столичния клуб Live & Loud
Нова генерация с бутиков концерт. Само 300 души ще могат да гледат бандата в столичния клуб "Строежа" на 20 март
Tailgunner преди U.D.O. в София
Даниел Верстапен с два концерта у нас. Нина Николина, Любо Киров, Калин Вельов и Магическите гласове на България ще са специални гости на белгийския пианист
Judas Priest отново в България на 19 юли
Гръцките дет/трашъри Rapture с концерт в София, младите лъвчета Certain Demise и Unbaptised ще открият за гостите на 22 март
Съвместен концерт на Ancient и Serpentine Creation, Historian и Ambroz ще ударят преди хедлайнърите в столичния клуб "При Черепите" на 16 март
Sevi в афиша на шотландския Winter Storm Festival
Басистът на легендите Einstürzende Neubauten с hackedepicciotto за първи път в България
Метъл машините Decapitated, Incantation и Nervosa ще мелят в столичния клуб Mixtape 5

Deutschland Über Alles: рок, рок и само рок - в няколко от неговите измерения в предаването на Ивайло Кицов "Плешивото куче"


Deutschland Über Alles: рок, рок и само рок - в няколко от неговите измерения в предаването на Ивайло Кицов "Плешивото куче"

1714

• Под грайфера на безпардонния модерен метъл на групите Айсбрехер и Мегахерц. (И какво, всъщност, означава Megaherz ).

 Честит 54-и рожден на фронтмена им Александър "Алекс" Веселски, известен и с артистичния си псевдоним Дер Чекър, безспорно едно от най-интригуващите лица на съвременната неанглоезична сцена. Без капка претенция да е машина за слава, той простичко - и чисто по човешки, споделя: "Рок музиката е моята първа и единствена голяма любов. Опитвах с автомобилно шоу и това наистина ми хареса. Направих го. Но всичко трябва да става без принуда. Имам привилегията да правя точно това, което ми се иска. И мога да обещая едно нещо: няма да отида в Celebrity Big Brother. Намирам за по-почтено да умра като гладиатор на арената, отколкото да си измия задника, докато ме следят камери!"

- Певецът и композитор, но още мултиинструменталист - свири на китара и бас, изявява се като актьор и телевизионен водещ, сред героите, които изведоха направлението Нойе дойче веле в по-модерното му деветдестарско измерение, наречено Нойе дойче херте (букв. Нова немска твърдост).

- Песните с текстове на матерен език - охрана на творческата идентичност. Музиката като преносител на наднационалност.

•  Наздраве за цялата група Пудис. На днешния ден през 1969 година формацията дебютира на живо под това име (абревиатура от първите букви в имената на Удо Вендел, Удо Якоб, Питер Мейер, Хари Йеске и Дитер Хертрампф), с което и остана в музикалните енциклопедии като първата рок група, получила масово признание в ГДР и изиграла важна роля в развитието на т.н. ост-рок.

- Как се расте по комсомолска линия? За куклите, хората и Плюшеното мече. За сценичните псевдоними. "Was Braucht Man" ("Какво му е необходимо на човек").

- Традициите, поставени от Пудис, продължават с името Бел Буук Енд Кендъл. В състава са синът на Дитер Бир - Анди (китара, барабани) и басистът Хендрик Рьодер, дете на Петер Майер.

• Атмосферичен симфоник, прог и експериментъл рок от руското трио Гуришанкар, сочено за продължител в модерните времена на класиците Емерсън, Лейк Енд Палмър заради атмосферата, която създава с многопластовите си опуси - едновременно артистична, магическа и сурова, но без следа от смешна помпозност.

"Плешивото куче" се излъчва по програма "Христо Ботев" (92.9 FM) по БНР с автор и водещ Ивайло Кицов всяка събота между 16.00 и 17.00 часа.

Снимка: "Уикипедия"

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички