Световни рок имена в новата книга за Sevi, групата отбеляза 13 години на сцена със стилен концерт
Poetsky и K.O.R.A. попълват афиша на Dark Sun And Winter Cold Vol.4
Palaye Royale без съпорт в столичния клуб Joy Station
Musicology Live с нов епизод: Ali от легендарното Първо студио на БНР, представят три чисто нови песни
"Нощ на ансамблите" се завръща със специалнoто участие на Валя Балканска и Петър Янев в зала 1 на НДК
Китаристът Tommy Henriksen ще свири със супергрупата Hollywood Vampires в София
Нина Николина с нов албум "Jazz & Traditions Vol.2" и концерт в Sofia Live Club
AttaXic и Sullen But Straight на Dark Sun And Winter Cold Vol.4
Der Hunds със самостоятелен концерт в Пловдив. Алтернативните софийски герои носят гръндж носталгията в рок бар Download
Италианската реге банда Mellow Mood с концерт в София, идва със своето актуално издание "Mañana" и хитовете си дотук
Джаз формацията Yo-Yo Band представя първия си едноименен албум с концерт
По жицата със Steve Vai в София. Китарната пушка ще свири със своя бенд в НДК през април

Double Vision на Arena в Картини от една изложба


Double Vision на Arena в Картини от една изложба

2597

"…сърдит и разочарован човек се разхожда върху замръзнало езеро. Ледът под неговите крака внезапно се пропуква и той потъва във водата. В следващите мигове отправя поглед към себе си в търсене на това, което е…"

Така започва албумът "The Visitor", или "Посетителят" на британската група Arena, най-успешното заглавие в нейната дискография, станало знаково за прогресив рок музиката през 90-те години на миналия век. "Посетителят" е издаден през 1998 година и след 20 години музикантите от Arena се връщат към него, като организират турне, по време на което го свирят изцяло. Темите в този албум явно ги вълнуват още, защото откриваме тяхното развитие през същата 2018 година, когато записват последния си засега студиен албум "Double Vision" (обложката на снимката), или "Двоен образ" по заглавието на една от песните в "The Visitor".
 
Пианистът Clive Nolan - автор на текста и голяма част от музиката, споделя в интервю: "Има няколко препратки към "The Visitor". Освен че взехме заглавието на албума от него, текстовете отговарят на някои от многото въпроси, които ми бяха задавани за "Посетителят" през последните 20 години, най-вече ги има в епичната 22-минутна "The Legend Оf Elijah Shade" ("Легендата за Илая Шейд"). Също така минах през няколко доста страшни операции на очите, които се отразиха на моето "гледане" на нещата, затова нека не ви учудва заглавието "Двоен образ".
 
С този албум имахме намерението да съчетаем миналото ни и бъдещето. Наистина исках да възвърна някои от стиловете и подходите, които използвахме през последните двадесет години. Беше време за по-инструментално звучене и завръщане към епичните структури. Що се отнася до стиховете в албума, те са като в калейдоскоп. Тук задавам въпросите за доверието и готовността ни да съдим всекиго и всичко, въпреки че светът не е черно-бял, за греха и изкуплението, за призраците, които ни създават страхове, близки до параноята, има и мои спомени от ранното детство, които с течение на времето бяха объркани и слети в напълно нови, но реалистично изглеждащи образи. Ще откриете също така хора, които пък страдат от синдрома на самозванеца, обичат да се представят за такива, каквито не са, други пък силно надценяват собствената си значимост, но имат и публика, която купува "новите дрехи за краля".
 
Източник на вдъхновение за мен са филмите, книгите и животът като цяло. Нещата просто ми влизат в главата и аз ги регистрирам. Наскоро разговарях с едни момчета в Чикаго чисто теоретично, стана интересна дискусия и от това може стане концепция за следващия албум на Arena", завършва Clive Nolan.

Съставът на групата включва Paul Manzi (водещ вокал), Clive Nolan (клавишни и вокал), John Michell (китари и вокал), Kylan Amos (бас китара) и Mick Pointer (барабани).

Сергей Шишов ще представи "Double Vision" в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 19 октомври, след новините от 22.00 ч.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Поли Генова - "По-добрата Коледа"

Видео


Албуми


Поли Генова - "По-добрата Коледа"

Първият коледен албум на поп звездата Поли Генова "По-добрата Коледа" е вече на пазара и зарежда слушателите...

Най-четени новини


виж всички